Jeanne`s Komkommer Tomaten Salade met Kaasblokjes
Ik heb jaren geen komkommer gegeten.....
Als ik het at bleef ik 3 dagen komkommer eten
Het brak me iedere keer op.
Tot vorig jaar...ik wilde het toch weer proberen
Ik denk ik maak een komkommer/tomatensalade
Met een beetje geexpirimenteren is het dit geworden
Ik eet mn vingers erbij op
En geen last
Dus komkommer staat hier veel op het menu
Ingredienten:
1 komkommer
Tomaten (vlees of kerstomaatjes)
Kaasblokjes op gekruide olie
Citoensap
Ceasar dressing van Gardini (A.H)
Lenteuitjes of sjalotjes
Bereiden:
Schil de komkommer
Zaadlijsten mag je eruit halen is niet perse nodig
Snij de komkommer in plakjes
Prik tomaat aan een vork
Rooster ze boven het vuur tot het velletje zwart ziet
Dompel de tomaten in koud water
Nu gaat het velletje er makkelijk af
Snij de tomaten doormidden en haal de pitjes eruit
Snij ze in stukjes of reepjes en doe ze bij de komkommer
Snij de lenteui in schuine plakjes
Doe bij de komkommer en tomaten
Schep kaasblokjes uit het potje en doe bij de komkommer/tomaten
Doe 2 eetlepels citroensap in een kommetje
En 3 eetlepels olie van de kaas
Voeg een flinke scheut ceasardressing van Gardini toe
Hussel alles goed door.....
Voeg peper en zout toe indien nodig
Doe de dressing over het komkommer/tomatenmengsel
Hussel goed door elkaar
Laat lekker intrekken...
Hussel alles nog eens goed door voor het serveren.
En smullen maar...
Bron: Ikke
0 reacties:
Een reactie posten