Champignon Curry
Wil je minder of geen vlees eten?
Dan is deze curry lekker door de kruiden.
De ingredienten met * kun je in de toko kopen.
Kun je geen verse kurkuma krijgen ....
Neem dan gedroogde, halveer dan zeker de hoeveelheid...
Ingredienten:
2 eetlepel avocado olie (of neutrale olie)
1 middelgrote ui (gehakt)
4 knoflookteentjes (fijn geperst)
2 eetlepels verse kurkuma *(geschild en geraspt)
350 ml kokosmelk (met weinig vet)
1 eetlepel verse gember (geschild en geraspt)
1& 1/2 eetlepel korianderpoeder
2 eetlepel komijnpoeder
1 cup erwtjes (bevroren)
1 blik ca 350 gram gesneden tomaten (uitgelekt)
1 pond champignons (in plakjes)
sap van 1/2 citroen
1 theelepel garam masala
Zout
Verse koriander (fijn gehakt voor garnering)
Bereiden:
In een grote koekenpan (met deksel) de olie verwarmen op halfhoog vuur.
Doe de champignons erin en en bak ze tot al het water is verdampt.
Ze zullen een flink stuk slinken
Zet het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe
Roer af en toe tot de uien glazig zijn
Roer de kurkuma, gember, koriander en komijn toe erdoor (paar minuten)
Voeg de tomaten, erwtjes en kokosmelk toe,
Zet hetvuur laag en laat de curry voor ca 20 minuten zachtjes sudderen
Haal het deksel van de pan en voeg citroensap , garam masala en zout toe.
Serveer met rijst.....
Bron: Goodie Godmother
0 reacties:
Een reactie posten