Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Spaanse Prei Kroketjes




Spaanse Prei Kroketjes

Deze kroketjes vind je veel bij de tapas
Ik vind ze meer op bitterballen lijken...
Maar dat is meer de vorm waarin je ze maakt
Balletjes zijn makkelijker te rollen
Het hapt lekker weg
Maar bij de borrel of een kaasplankje misstaat het ook niet
Ook met dit recept kun je expirimenteren
TIP:
Kleine stukjes ham erdoor of een andere kaassoort.
Geraspte kaas bij de prei  toevoegen als je de prei in de saus toevoegt....
Maak wat extra en vries ze in...
Laat ze voor het frituren eerst ontdooien.

Ingredienten:

1 kleine ui
2 laurierblaadjes
4 kruidnageltjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote prei (ca 250 gram) schoongemaakt en fijn gehakt
750 ml volle melk
50 gram boter
75 gram bloem
1&1/2 theelepel zout
nootmuskaat
1 ei met beetje melk 
Broodkruim of paneermeel
Olie om te frituren

Bereiden:

Pel de ui en steek de kruidnagel en de laurierblaadjes in de ui.
Maak de prei schoon en hak hem fijn...


Doe 2 eetlepels olie in een grote koekennpan en doe de prei erin
Op zacht vuur laten sauteren (niet bruin laten worden)
Doe de melk in een steelpannetje met de ui
Zet op op het vuur en laat trekken (niet koken)
In een grote sauspan de boter smelten
Voeg dan de bloem toe
Roer dit goed om en laat even zachtjes bakken (niet laten bruinen)
De rauwe smaak van de bloem verdwijnt hierdoor
Begin de melk toe te voegen (verwijder eerst de ui)
Roer goed door tot alle melk is opgenomen
Voeg zout en nootmuskaat toe
Laat de saus indikken
Voeg de prei toe
Kook op laag vuur en roer tot de bechamelsaus dik genoeg is
Ze laat dan van de zijkant van de pan los.
Giet de preisaus in een doos of schaal , dek af en zet in de koelkast als ze is afgekoeld


Klop de volgende dag het ei met de melk
Maak van het preimengsel balletjes/ of kroketjes en haal ze door het eimengsel
Rol ze daarna door broodkruim of paneermel
Zet ze koel weg tot je gaat frituren
Verhit de olie (160 graden celsius)
Frituur de kroketjes hierin tot ze mooi goudbruin zijnen goed doorgewarmd zijn
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Geef er beetje mayonaise of mosterd bij



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten