Spaanse Prei Kroketjes
Deze kroketjes vind je veel bij de tapas
Ik vind ze meer op bitterballen lijken...
Maar dat is meer de vorm waarin je ze maakt
Balletjes zijn makkelijker te rollen
Het hapt lekker weg
Maar bij de borrel of een kaasplankje misstaat het ook niet
Ook met dit recept kun je expirimenteren
TIP:
Kleine stukjes ham erdoor of een andere kaassoort.
Geraspte kaas bij de prei toevoegen als je de prei in de saus toevoegt....
Maak wat extra en vries ze in...
Laat ze voor het frituren eerst ontdooien.
Ingredienten:
1 kleine ui
2 laurierblaadjes
4 kruidnageltjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote prei (ca 250 gram) schoongemaakt en fijn gehakt
750 ml volle melk
50 gram boter
75 gram bloem
1&1/2 theelepel zout
nootmuskaat
1 ei met beetje melk
Broodkruim of paneermeel
Olie om te frituren
Bereiden:
Pel de ui en steek de kruidnagel en de laurierblaadjes in de ui.
Maak de prei schoon en hak hem fijn...
Doe 2 eetlepels olie in een grote koekennpan en doe de prei erin
Op zacht vuur laten sauteren (niet bruin laten worden)
Doe de melk in een steelpannetje met de ui
Zet op op het vuur en laat trekken (niet koken)
In een grote sauspan de boter smelten
Voeg dan de bloem toe
Roer dit goed om en laat even zachtjes bakken (niet laten bruinen)
De rauwe smaak van de bloem verdwijnt hierdoor
Begin de melk toe te voegen (verwijder eerst de ui)
Roer goed door tot alle melk is opgenomen
Voeg zout en nootmuskaat toe
Laat de saus indikken
Voeg de prei toe
Kook op laag vuur en roer tot de bechamelsaus dik genoeg is
Ze laat dan van de zijkant van de pan los.
Giet de preisaus in een doos of schaal , dek af en zet in de koelkast als ze is afgekoeld
Klop de volgende dag het ei met de melk
Maak van het preimengsel balletjes/ of kroketjes en haal ze door het eimengsel
Rol ze daarna door broodkruim of paneermel
Zet ze koel weg tot je gaat frituren
Verhit de olie (160 graden celsius)
Frituur de kroketjes hierin tot ze mooi goudbruin zijnen goed doorgewarmd zijn
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Geef er beetje mayonaise of mosterd bij
Bron: Christina`s Cucina
0 reacties:
Een reactie posten