Cheese Cake Trifle met Cake Croutons
Mijn mooie trifle schaal op poot is gebroken
Nu was hij voor ons 2 wel erg groot...
Niettemin is het jammer....
Ik gebruik nu kleine glazen schaaltjes voor trifle en maak 1 persoons trifletjes
Je kunt alleen geen laagjes maken daar zijn ze net te klein voor....
Deze simpele triffle is zo lekker....
Dit recept is van Jodi Loves (link onderaan bij Bron)
Je hoeft geen laagjes te maken...en simpel te maken
Ik heb het al een paar keer gemaakt
Ik heb het ook met mascarpone i.p.v cream cheese gemaakt en andere vruchten (abrikozen of cranberries)
De cake croutons in de boter bakken en niet in olie
Maar dat spreekt voor zich dacht ik...
Ingredienten:
2 cups aardbeien (in kwartjes)
1 cup zwarte bessen of bosbessen
1 theelepel stevia
3 eetlepels citroensap
*
200 gram cream cheese
200 gram slagroom (stijf geslagen)
3 theelepels stevia
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel citroen zeste
*
1 stuk cake in dobbelsteentjes
2 eetlepels boter
muntblaadjes voor garnering
Bereiden:
Fruit Compote:
Doe het fruit, citroensap en stevia in een stellpan en zet op halfhoog vuur
Als het kookt het vuur laag zetten
Roer door en stamp het fruit een beetje fijn.
Haal van het vuur en laat afkoelen
Cake Croutons:
Snijd de cake in dobbelsteentjes.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en laat smelten
Doe hier de cakeblokjes in.
Bak ze bruin en laat uitlekken op keukenpapier
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een trommel of koelkastdoos
Cheesecake Filling:
Doe de cream cheese, stevia en citroensap in een kom
Klop het mengsel tot een zachte gladde creme (ca 3 a 5 minuten)
Schep de slagroom voorzichtig door het mengsel tot een geheel.
Verdeel dit over 4 glazen of kommen
Zet de glazen of kommen 2 uur in de koelkast tot ze goed koud zijn.
Haal ze voor het serveren eruit en doe 1/4 vruchten compote en 1/4 cake croutons erover
Garneer met een muntblaadje....
Bron:Jodi Loves
0 reacties:
Een reactie posten