Gestoofde Kippendijtjes met Tutti Frutti, Rode Kool en Rijst
Ingredienten:
6 takjes tijm
3 eetlepels boter
400 gram kipdijfilets
150 ml appelsap
150 gram tuttifrutti
1 kaneelstokje
300 gram Lassie Pandanrijst (Extra Vezels)
1 grote pot rodekool met stukjes appel of rode kool met appeltjes uit het vriesvak
Optioneel:
2 pastinaken, geschild
Bereiden:
Haal de blaadjes van de tijmtakjes.
Verhit de boter.
Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin.
Blus af met het appelsap en voeg tijmblaadjes, tuttifrutti en het kaneelstokje toe.
Stoof de kip afgedekt in ca. 20 min. gaar.
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op het etiket.
Verdeel de rijst en rodekool over 4 borden, schep de kip met tuttifrutti ernaast en de jus erover.
Tip:
Lekker met geroosterde pastinaak!
Snijd pastinaak in lange partjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruip met 2 eetlepels olie en rooster ze in een voorverwarmde oven van 210 °C in 25 min. gaar.
Bron: Lassie
0 reacties:
Een reactie posten