Maltezer Arretjes Cake
Er zijn verschillende recepten voor arretjescake
Zonder chocolade stukjes erin of met verschillende soorten chocola erdoor.
Dit recept kwam ik tegen bij Gerechten Online
(klik op de link bij bron onderaan )
Deze gaat het voortaan bij mij worden als ik arretjescake maak.
Lekker met chocolade stukjes en biskwie en maltesers
Ziet er nog mooi uit ook
Yummie wat zullen we weer smullen
Ingrediënten:
200 gram maltesers
100 gram witte chocolade
200 gram melkchocolade
240 gram biscuitjes
2 eieren
120 gram boter
140 gram witte suiker
2 eetlepels cacaopoeder
Bereiden:
Smelt de chocolade op een lage stand in de magnetron of in een au bain-marie pannetje.
Smelt vervolgens de boter in de magnetron
Doe de cacaopoeder, eieren en suiker in een mixer en klop het tot het er glad uitziet.
Voeg vervolgens de melkchocolade en boter toe aan dit mengsel.
Klop het daarna met een mixer (Hoogste stand).
Snijd de biscuitjes en de witte chocolade in kleine stukjes.
Voeg 150 gram van de Maltesers, biscuitjes en witte chocolade toe aan het net gemaakte chocolade mengsel.
Neem een ovenschaal en bekleed deze met wat bakpapier en giet hier vervolgens het mengsel in.
Leg op de bovenkant een laagje Maltesers.
Zet het minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip van de chef:
Om de cake makkelijk te kunnen snijden kan je het beste het mes eerst warm maken met warm water.
Bron:Gerechtenonline
0 reacties:
Een reactie posten