Ingelegde Groente
Iedereen kent wel augurken en uitjes in het zuur of zoetzuur
Heerlijk bij allerlei gerechten...
Ingelegde groente`s zijn minder bekend en net zo lekker.
Te gebruiken in salades en bij de maaltijd of een kaasplankje.
Dit is een makkelijke manier om groente in te leggen
Ziet er ook leuk uit om kado te geven
Ingredienten:
Kleine worteltjes (verschillende kleuren mag)
Uien om in te leggen (zilveruitjes of kleine uitjes)
Komkommer
Kleine prei (of gesneden prei)
Kleine pepertjes
Radijsjes
Bloemkool
Voor het pekelwater:
1 liter witte wijnazijn
1 & 1/2 liter water
8 eetlepels suiker
2 eetlepels zout
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels gele mosterdzaadjes.
Bereiden:
Was de groenten en snij ze zodat ze in een weckpot passen
Doe de groente in de potten, zorg dat het goed gevuld is en weinig gaten ertussen.
Doe alles voor het pekelwater in een grote sauspan
Zet op het gas en breng aan de kook.
Als de suiker is opgelost en alles kookt het vocht over de groente`s in de pot gieten
Doe het deksel erop en sluit goed af
Laat afkoelen....
Zet in de koelkast en binnen een maand opmaken....
Bron: Our Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten