Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Geglazeerde Vijgen met Frambozen

.


Geglazeerde Vijgen met Frambozen

Omdat ik diabetes heb, is het vaak kijken wat wel en absoluut niet mag
Nu mag er een hoop.....(gelukkig)
Ik let op met wat wel en niet kan
Eet wel op tijd...anders merk ik dat zeker wel
Toetjes is een ander hoofdstuk
Vaak erg lekker maar.....de suiker
Suiker kan vervangen worden door zoetstof
En is best te doen
Dit is een heerlijk receptje in een suikervrij dieet.

Ingrediënten
450 gram frambozen of bramen
sap van 2 citroenen
sap van 1 sinaasappel
50 gram basterdsuiker
1 glas rode wijn
8 stevige verse vijgen
3 eetlepels crème de mure (bramenlikeur) of crème de cassis (zwarte-bessenlikeur) (desgewenst)
1 eetlepel verse munt, gehakt
vetarme verse kaas om erbij te serveren

Bereidingswijze
Doe de frambozen of bramen met het citroen- en sinaasappelsap in een keukenmachine en draai tot een gladde massa
Druk de massa door een fijne zeef in een pan (niet van aluminium).
Gooi de pitjes weg.
Voeg de suiker en de rode wijn aan de vruchtenpuree toe en zet de pan op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en draai het vuur lager.
Schuim eventueel aan het oppervlak verschijnend schuim af.
Voeg, wanneer de suiker is opgelost, de vijgen toe en pocheer ze 5 tot 6 minuten
(afhankelijk van de rijpheid van de vijgen)
Neem de vijgen uit de pan en doe ze over in een glazen kom.

Kook het kookvocht van de vruchten verder in tot er ongeveer ca 300 ml van over is.
Laat afkoelen.
Voeg de crème de mure of de crème de cassis en de munt toe en giet het mengsel over de vijgen.
Dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast.
Serveer met wat vetarme verse kaas.

Bron: Gezond eten met diabetes

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten