.
Geglazeerde Vijgen met Frambozen
Omdat ik diabetes heb, is het vaak kijken wat wel en absoluut niet mag
Nu mag er een hoop.....(gelukkig)
Ik let op met wat wel en niet kan
Eet wel op tijd...anders merk ik dat zeker wel
Toetjes is een ander hoofdstuk
Vaak erg lekker maar.....de suiker
Suiker kan vervangen worden door zoetstof
En is best te doen
Dit is een heerlijk receptje in een suikervrij dieet.
Ingrediënten
450 gram frambozen of bramen
sap van 2 citroenen
sap van 1 sinaasappel
50 gram basterdsuiker
1 glas rode wijn
8 stevige verse vijgen
3 eetlepels crème de mure (bramenlikeur) of crème de cassis (zwarte-bessenlikeur) (desgewenst)
1 eetlepel verse munt, gehakt
vetarme verse kaas om erbij te serveren
Bereidingswijze
Doe de frambozen of bramen met het citroen- en sinaasappelsap in een keukenmachine en draai tot een gladde massa
Druk de massa door een fijne zeef in een pan (niet van aluminium).
Gooi de pitjes weg.
Voeg de suiker en de rode wijn aan de vruchtenpuree toe en zet de pan op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en draai het vuur lager.
Schuim eventueel aan het oppervlak verschijnend schuim af.
Voeg, wanneer de suiker is opgelost, de vijgen toe en pocheer ze 5 tot 6 minuten
(afhankelijk van de rijpheid van de vijgen)
Neem de vijgen uit de pan en doe ze over in een glazen kom.
Kook het kookvocht van de vruchten verder in tot er ongeveer ca 300 ml van over is.
Laat afkoelen.
Voeg de crème de mure of de crème de cassis en de munt toe en giet het mengsel over de vijgen.
Dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast.
Serveer met wat vetarme verse kaas.
Bron: Gezond eten met diabetes
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten