Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Bara Brith brood

.



Bara Brith brood
Dit krentenbrood is afkomstig uit Wales en de naam betekent ‘gevlekt brood’.
Bakkers bereiden dit brood doorgaans met gist, thuis kun je het met bakpoeder maken.
Het gedroogde fruit wordt geweekt in thee, zodat het brood heel sappig en goed houdbaar wordt.
Serveer het in dikke sneden, besmeerd met boter of zachte roomkaas.

Ingredienten
2 zakjes thee, bijvoorbeeld Ceylon
330 ml kokend water
225 g gemengd gedroogd fruit
175 g zelfrijzende witte bloem
175 g volkorenbloem (eventueel zelfrijzend)
1 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
50 g lichtbruine ruwe rietsuiker
1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze
Leg de theezakjes in een vuurvaste maatbeker en giet het kokend water erover.
Roer even en laat dan 3-4 minuten trekken.
Doe het gedroogde fruit in een kom.
Haal de theezakjes uit de maatbeker en giet de thee over het fruit.
Dek de kom af en laat ten minste 5 uur of een nacht weken.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een broodvorm van 900 ml in en bedek deze met bakpapier.
Zeef de witte en de volkorenbloem, het bakpoeder en de kruiden boven een kom, en voeg ook zemelen uit de zeef en de suiker toe.
Voeg het geweekte gedroogde fruit toe, samen met de thee, en voeg ook het losgeklopte ei toe.
Meng het ei en het fruit een beetje, en meng ze dan goed met het bloemmengsel.
Het deeg moet zo vloeibaar zijn dat het van een lepel afdruipt.
Voeg indien nodig nog 2-3 theelepels heet water toe.
Schep het deeg in de broodvorm en strijk het glad.
Bak het brood circa 1 1/4 uur of tot het goed gerezen en stevig is.
De korst moet mooi bruin zijn en mag iets barsten.
Dek het brood tijdens de laatste 20 minuten van de baktijd losjes af met folie als het te bruin wordt.
Laat het brood in de broodvorm afkoelen gedurende circa 5 minuten, en leg het dan op een rooster om helemaal af te koelen.
Dit brood smaakt vooral heel goed als het 1-2 dagen oud is.
Je kunt het in een plastic zak tot 5 dagen bewaren op een koele plaats.
Of snij er sneetjes van en vries ze in.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten