.
De dikke kleinere amerikaanse pannenkoekjes word veel als ontbijt gegeten
Ik vind ze zo af en toe heel erg lekker
Want machtig zijn ze zeker....
Vooral heerlijk met maple syrup
Niet te vergelijken met gewone stroop
Wij halen de maple syrup in Duitsland of we bestellen ze op het internet
Een webwinkel die van alles heeft op amerikaans keukengebied
En hebben ze het niet....
Kun je het altijd vragen en ze proberen er aan te komen
Klik HIER als je meer amerikaanse producten zou willen hebben of leren kennen
Karnemelk pannenkoekjes met Aardbeien/Maplesyrup
Ingredienten
3/4 kop aardbeienjam
1/4 tot 1/2 kop maple syrup
1 kop bloem
1 eetlepel suiker
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
1/2 theelepel zout
1 kop Karnemelk
1-2 eetlepels olie of gesmolten boter
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
Bereiding
Doe in een kom de aardbeienjam en de maple syrup
Verhit het zachtjes tot het net kookt
Roer goed door elkaar en houd het warm
Doe in een andere kom de bloem,suiker.bakpoeder,zuiveringszout en het zout
In een kleinere kom mix je de karnemelk,olie, ei en vanille extract door elkaar
Giet dit over het meel mengsel en roer het goed door elkaar (paar klontjes geeft niet)
Neem een teflon koekenpan en verhit deze
Doe er een schep deeg in en laat op half vuur bakken
Draai de pannenkoek om en bak tot de pannenkoek gaar is
Doe de pannenkoekjes op een bord en serveer ze met een ferme klont boter en de aardbeien/maple syrup
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten