.
Kentucky Bourbon Balls
from "The Book of Bourbon"
Bourbon kun je ook in kleine proefflesjes verkrijgen bij de slijter.
Je hoeft dan geen grote fles aan te schaffen.
1/2 kop ongezouten boter op kamertemperatuur
454 gram fijne suiker
3 dessert lepels bourbon
1 theelepel vanille extract
1/4 kop fijn gehakte pecannoten
Bereiden:
Meng de suiker en de boter en roer tot alles zacht is
Mix de bourbon en de vanille erdoor
Roer de noten erdoor
Laat de massa iets opstijven en rol er balletjes van van ca 2 a 3 cm
Zet ze in de koelkast en laat opstijven
Doe ze daarna in de vriezer voor een paar uur of tot de volgende dag
Chocolade topping
150 gram semisweet chocola
30 -50 halve pecannoten
Smelt de chocolade au bain marie
Doe een tandenstoker in een bourbon bal
Werk vlug voordat de balletjes smelten
Doop de bal in de chocolade
Klop het overtollige chocolade eraf
Zet de bal op bakpapier
Haal de tandenstoker eruit (neem een andere tandenstoker en de bal gaat er makkelijk af)
Plaats op de plek van de tandenstoker een pecan noot
Als alle ballen zijn gemaakt zet ze dan in de koelkast.
Is alles goed opgesteven dan kunnen de ballen in een leuke doos of schaal
TIP:
Zonder noten kan ook of doe er fijn gehakte dadels of noga of fijn gehakte caramel of pistachenootjes door.
Doe er eens rum door i.p.v. bourbon.
Je kunt er leuk mee expirimenteren...
0 reacties:
Een reactie posten