.
Roze Meringues met Frambozen creme
Ingredienten
4 eiwitten
1 snufje zout
300 gram kristal suiker
1/2 theelepel vanille extract
roze voedingskleurstof
Voor de frambozen creme
75 gram verse of bevroren frambozen )
2 eetlepel poedersuiker
1 knijpje limoen sap
400 ml geklopte slagroom
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 140C/gas 1
Leg over 2 bakplaten bakpapier
Doe de eiwitten met een snufje zout in een grote schone kom
Mix de eiwitten tot zachte pieken
Blijf mixen en doe er iedere keer een lepel suiker bij
Blijf kloppen tot alle suiker door de eiwitten zijn opgenomen
En een satijnachtig mengsel is verkregen met stijve pieken
Voeg de vanille ectract toe en schep met een grote lepel de extract door de eiwitten
Schep een lepel eiwitmengsel op het bakblik (of neem een banketbakkerszak met een tuitje doorsnee 1,5 cm)
Maak hoopjes van 7 cm doorsnee
Voor het kleur effect neem een sateprikker en haal hem door de kleurstof
draai met de sateprikker even door de meringue op de bakplaat
Zet de bakplaat in de oven en bak voor ca 30 minuten
Laat afkoelen
Frambozencreme
Doe de frambozen met de suiker in een foodprocessor en draai tot een zacht mengsel is verkregen
Doe het mengsel door een zeef zodat de pitjes eruit zijn
Meng de frambozenpuree met de slagroom
Doe een flinke lepel op een meringue en zet de andere meringue er bovenop
Serveer met beetje slagroom/frambozenmengsel naast de meringue
Bron: Rachel Allen
1 dag geleden
2 reacties:
...... zucht....... hééééé....... zucht......
ziet der lekker uit....... zucht......
:) liefs van mie
Ach arme jij...
Mag je niet 1 keertje een heel klein beetje smokkelen???
Voor 1 keertje.....
Knuddel van ikkes....
Een reactie posten