Kentucky Fried Chicken
Heerlijk die knapperige kippenpootjes en stukken kip....
Bij KFC een gewoon iets...Als ik het wilde maken ging het vaak verkeerd.
Met dit recept kan het haast niet mis gaan
Lekker mals en sappig kippenvlees en knapperige korst.
Zo kun je nog eens vaker junkfood eten.
Maar dan thuis gemaakt....kind kan de was doen.
Ingredienten:
2 & 1/2 ml karnemelk
3 & 1/2 pond kipdelen (bot erin en vel voor de helft eraan)
2 cups bloem
1 eetlepel paprika
1 theelepel cayennepeper
2 a 3 knoflookteentjes (uit de knijper)
2 theelepels zout
verse gemalen peper
Olie om te frituren
Bereiden:
Doe de karnemelk in een schaal
Voeg de kip toe en dek af
Zet ze voor minstens 2 uur in de koelkast (beste is een nacht)
Doe de bloem, paprika, knoflook, zout en peper in een plastic zak en schud alles door elkaar.
Haal de kip uit de karnemelk en doe ze bij het bloemmengsel
Schud de zak tot alles een mooi laagje van het bloemmengsel heeft en schud de overtollige bloem eraf.
Maak de olie om te frituren heet en doe een paar stukjes kip erin.
Niet teveel anders koelt het teveel af
Frituur elk stukje kip 10 a 15 minuten tot de buitenkant knapperig en de binnenkant gaar is.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met zoete chili saus.
TIP:
Lekker met frietjes en coleslaw
2 reacties:
O Jeanne....ik doe dat ook wel maar dan op de meest makkelijke manier..
Ik ga naar de grote chinese supermarkt bij de beverwijkse bazaar en koop dat een pakje Kentucky Fried chicken ....soms zelfs in twee smaken , de gewone en de pittige...
Het meel moet aangelengd worden met wat ijswater en klaar is klara .....😮....
Dat is zeker makkelijk.We hebben hier geen toko, wel geweest maar die is al een tijd weg.Dan moeten we naar Baarn...daat zit een hele grote.Dus eten we de fried chicken op deze manier.Erg lekker ook.De pittige smaak los ik op door wat chilipepers fijn te maken en door de kruiden te doen.
Een reactie posten