Zalm Kroketjes
Als hapje of bij de lunch
Deze zalm kroketjes smaken altijd.
Lekker glaasje erbij en ze happen lekker weg.
en weer eens iets anders dan de kip of vlees kroket...
Ingredienten;
voor 8 stuks
200 gram gerookte zalmfilet
50 gram boter
60 gram bloem + beetje extra
1 dl droge witte wijn
2 dl volle melk
2 dl visfond
2 middelgrote eieren
1 eetlepel fijngehakte verse dille
1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie
1 eetlepel gehakte verse bieslook
1 eetlepel kappertjes
geraspte schil van 1/2 citroen
peper en zout
paneermeel
frituurvet/-olie
Bereiden:
Snijd de zalmfilet in heel kleine stukjes.
Splits de eieren.
Verhit de boter, roer er de bloem door en laat alles 2 minuten zachtjes pruttelend garen.
Giet er de visfond, melk en witte wijn bij en kook alles 2 minuten door tot een dikke saus.
Neem de pan van het vuur en klop de eidooiers, zalmfilet, kruiden, citroenschil en kappertjes door de saus.
Breng deze op smaak met peper en zout.
Strijk de massa uit over een groot plat bord en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.
Vorm van de stijve massa 8 kroketten en rol die eerst door wat extra bloem.
Klop de eiwitten los met 2 eetlepels water en haal er de kroketten door en rol deze tenslotte zorgvuldig door (liefst grof) paneermeel.
Bak de kroketten met 4 tegelijk in 4 minuten goudbruin en gaar in vers frituurvet of -olie van 180 graden.
Bron: Dille & Kamille
1 reacties:
Ik ben gek op zalm, dus dit is echt een recept voor mij!
Een reactie posten