Zalm Terrine.
Ingredienten:
2 blikken roze wilde zalm a 213g
1 uitje (fijn gehakt)
2 eetlepels verse peterselie (fijn geknipt)
2 eetlepels kappertjes (fijn gehakt)
1/2 theelepel zout
1/2 heelepel verse zwarte peper uit de molen
1 eetlepel citroensap
1/2 cup mayonaise
1 cup volle kokosmelk
2 eetlepels gelatinepoeder
1/2 cup koud water
1/2 cup heet water
Vorm van ca 12 x 23 cm.
Bereiden:
Vet in vorm in en bekleed hem met huishoudfolie (zo glad mogelijk)
(Dit zorgt dat de terrine mooi uit de vorm komt)
Doe de gelatine in koud water, laat ca 5 minuten staat.
Giet er heet water bij en mix goed tot de gelatine is opgelost
Laat het afkoelen tot kamer temperatuur.
Doe in een kom de zalm, ui, peterselie, kappertjes, zout, peper en citroensap
Hussel dit goed door elkaar zodat de zalm mooie "vlokken" vormt.
In een andere kom de mayonaise, kokosmelk mixen
Voeg het gelatine mengsel toe en mix tot alles goed vermengd is
Giet dit bij het zalm mengsel en schep het voorzichtig door elkaar
Doe dit in de vorm en zet in de koelkast (minstens 6 uur) tot het een "pate" is geworden.
Bron: The Healthy Foodie
0 reacties:
Een reactie posten