Gecarameliseerde Bananen Pudding
Ingredienten:
1/2 cup licht bruine suiker
1/4 cup boter
1/4 theelepel kaneelpoeder
4 grote rijpe banaan (in plakjes)
1 cup kristal suiker
1/3 cup bloem
2 grote eieren
2 cups melk
4 grote eieren (dooiers en eiwit apart)
2 theelepels vanille extract
48 vanille wafeltjes
Bereiden:
Doe de bruine suiker, boter en kaneelpoeder in een pannetje
Zet op het vuur en laat 3 minuten pruttelen
Voeg de banaan toe, verwarm deze mee ca 3 minuten
Haal van het vuur af.
Klop de helft van de suiker, bloem,eieren en melk en 4 eidooiers in een pannetje met dikke bodem
Klop het tesamen en zet op het vuur, blijf kloppen tot het een puddingachtig mengsel is geworden.
8 a 10 minuten
Haal het pannetje van het vuur en doe de vanille extract erin.
Verdeel de helft van het bananenmengsel, de pudding en de wafels over 8 ramekins of ovenbestendigd glazen potjes
Verdeel de rest van het bananenmengsel, de pudding en wafels erover.
Klop 4 eiwitten stijf tot een foamachtig mengsel
Voeg de overgebleven 1/4 cup kristalsuiker toe (theelepel voor theelepel) tot de suiker is opgelost (2 a 4 minuten)
Verdeel dit over de ramekins
Zet de ramekins op een bakblik
Bak ze voor 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden tot de merengue goudbruin is
Laat afkoelen op een rek ca. 30 minuten
Tip:
Gebruik goeie rijpe bananen.
Bron: myrecipes
0 reacties:
Een reactie posten