Vegetarische Pad Thai
Thais koken leek me vrij moeilijk
Vooral omdat er kruiden bij te pas komen die je niet dagelijks gebruikt
Toen ik op het blog van Jennifer aan het neuzen was kwam ik dit toch vrij simpele recept tegen
Het leek me ook erg lekker
En vegetarisch af en toe is niks mis mee
En wil je toch vlees erbij,
neem dan een kipfiletje dat je in een pittige marinade zet en even bakt
Maak er dan eerst blokjes van en dan in de marinade
Ingredienten:
3 eetlepels soya saus
2 eetlepels lichte bruine suiker 2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel hot chili saus
1 eetlepel rijstwijn
2 eetlepels plantaardige olie
1 teentje knoflook (geplet)
2 grote eieren (los geslagen))
235 gram rijst noedels
1/2 cup lente of bosuitjes
200 gram tauge (schoongemaakt)
1/3 cup geroosterde pinda`s (grof gehakt)
1/4 cup koriander
Limoen partjes
Bereiden:
In een kleine schaal de soyasaus, bruine suiker,limoensap, chili saus en rijstazijn doen
Mix alles goed door elkaar en zet even opzijVerwarm de plantaardige olie in een grote koekenpan
Doe de grplette knoflook erin en bak 30 seconde
Doe de eieren erbij en blijf roeren tot het ei gestold is
Zet het vuur laag en doe de noedels erbij
Hussel alles goed door elkaar
Giet de saus er over en hussel goed door tot alles vermengd is
Doe de lenteuitjes erbij en hussel weer even door
Haal van het vuur
Serveer met de tauge, gehakte pinda`s, koriander en de limoenpartjes
Bron: Motherthyme
0 reacties:
Een reactie posten