Kip Cacciatore
De slowcooker is bij mij niet meer weg te denken
Heerlijk....en reuze makkelijk
Voor langzame sudder gerechten, bouillons is het een prachtig attribuut om te gebruiken,
een prima alternatief voor het petroleumstelletje
Dit gerecht is ook in de slowooker gemaakt
Je kunt het ook laten sudderen op het gas
Maar dit gaat vaak te hard
Ingredienten:
1 eetlepel olijfolie
3 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 ui (in ringen)
1 groene paprika (in reepjes)
1 gele paprika (in reepjes)
250 gram champignons (gesneden)
1 kip (in vieren gesneden)
zout & peper
1 blik tomaten
250 gram spiraal pasta
1/4 cup verse peterselie (fijn gehakt)
Geraspte parmezaanse kaas
3 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 ui (in ringen)
1 groene paprika (in reepjes)
1 gele paprika (in reepjes)
250 gram champignons (gesneden)
1 kip (in vieren gesneden)
zout & peper
1 blik tomaten
250 gram spiraal pasta
1/4 cup verse peterselie (fijn gehakt)
Geraspte parmezaanse kaas
Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan op halfhoog vuur
Doe de knoflook erin
Bak ze voor 2 minuten en doe ze in de slowcooker
Voeg de uien, paprika en champignons toe
Leg hierop de kip
Besprenkel met zout en peper
Doe het blik tomaten erbij en maak de tomaten stuk
Laat dit 4 uur op hoog of 8 uur op laag pruttelen
De kip moet nu zacht wezen
Kook de pasta al dente
Leg de stukken kip op 4 warme borden
Schep het vet van de saus en voeg de peterselie toe
Roer door de saus en schep wat van de saus over de kip
Schep de pasta erbij en strooi er parmezaanse kaas over
Doe de knoflook erin
Bak ze voor 2 minuten en doe ze in de slowcooker
Voeg de uien, paprika en champignons toe
Leg hierop de kip
Besprenkel met zout en peper
Doe het blik tomaten erbij en maak de tomaten stuk
Laat dit 4 uur op hoog of 8 uur op laag pruttelen
De kip moet nu zacht wezen
Kook de pasta al dente
Leg de stukken kip op 4 warme borden
Schep het vet van de saus en voeg de peterselie toe
Roer door de saus en schep wat van de saus over de kip
Schep de pasta erbij en strooi er parmezaanse kaas over
Bron: myrecipes
0 reacties:
Een reactie posten