Salsa Verde
Ingrediënten
10 tomatillo's, zonder vliesje en afgespoeld
8 serrano chilipepers (of rode pepers), in plakjes
1 ui, in plakjes
1 eetlepel fijngehakte knoflook
2 eetlepels zout, of naar smaak
Bereiden:
Leg de tomatillo's, serrano pepers, ui en knoflook in een sauspan en voeg water toe tot het net bedekt is.
Strooi zout erover, breng aan de kook, zet het vuur lager
Laat koken tot de tomatillo's zacht zijn en een beetje bruin geworden, in 20-30 minuten.
Voeg meer water toe indien nodig om het mengsel niet te laten aanbranden.
Schenk de gekookte groenten in een blender en pureer tot een glad geheel.
Of pureer ze korter voor meer structuur.
Tip:
Wil je de salsa niet zo scherp hebben
Haal dan de pitjes en de zaadlijsten uit de pepertjes
Niet alles want salsa mag beetje pit hebben
0 reacties:
Een reactie posten