Lemon Curd
Lemon Curd
Wat is het nu precies?
Is het jam of iets voor op cake....
Het kan allebei, zo simpel is het
Het is een fruit spread die lekker fris is
Word in Engeland veel gebruikt als vulling in taarten.
Ik hou van die rinsige frisse smaak
Ik eet het op brood,beschuit, op mijn scones
Als ik een pot heb dan is het ook zo op
En hier geld ook voor
Zelfgemaakt....yummieeeeeee
Magnetron Lemon Curd
Ingredienten
1 cup suiker
3 eieren
1 cup citroensap
zeste van 2 citroenen (optioneel)
1/2 cup ongezouten boter (gesmolten)
Bereiden:
Doe in een kom (magnetron bestendig) de suiker en de eieren
Mix het goed door elkaar
Doe het citroensap, de zeste en boter erbij
Klop het even door
Zet de kom in de magnetron en roer na iedere minuut even door
Doe dit tot het mengsel dik genoeg is (ca 4 x)
Haal het uit de magnetron en laat afkoelen
Bewaar in de koelkast in een gesloten pot of doos
Het mengsel word nog iets dikker in de koeling.
Houdbaarheid in koeling 3 weken
bron: Real Mom Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten