Watermeloen Citroen limonade
Wat is er niet lekkerder op een warme dag om neer te ploffen en van het zonnetje te gienieten met een ijskoud glas limonade
En dan natuurlijk zelfgemaakte
Ik maak zelf wel citroenlimonade maar een ander smaakje is ook best eens lekker
Bij het zoeken naar een limonade recept kwam ik dit tegen op het blog van Adrianna en Caroline
En watermeloen is ook echt een dorstlesser
Dus dit leek me wel wat.
En ik denk dat er heel wat kannetjes gemaakt zullen worden
Ingredienten
1 pond limoentjes
1 pond citroenen
8 cups schoongemaakte watermeloen
6 eetlepels suiker
2 cups prik water (spa of iets dergelijks)
Rozemarijntakjes (optioneel)
1 pond citroenen
8 cups schoongemaakte watermeloen
6 eetlepels suiker
2 cups prik water (spa of iets dergelijks)
Rozemarijntakjes (optioneel)
Bereiden:
Pers de limoentjes en de citroenen uit
Haal van een citroen en een limoen met een zesteur mooie reepjes af
Schep de watermeloen in een grote kom en doe er het water bij
Doe 1 eetlepel citroen zeste en 1 eetlepel limoenzest in de kom
Mix alles doorelkaar
Doe het mengsel in een blender of foodprocessor
Voeg de suiker toe
Mix of blend alles goed door elkaar
Wil je alleen het sap overhouden
Giet het mengsel dan door een kaasdoek of schone theedoek
Giet het mengsel in een kan
Doe er 2 takjes rozemarijn in en zet in koelkast
Voor het serveren het prikwater toevoegen
Haal van een citroen en een limoen met een zesteur mooie reepjes af
Schep de watermeloen in een grote kom en doe er het water bij
Doe 1 eetlepel citroen zeste en 1 eetlepel limoenzest in de kom
Mix alles doorelkaar
Doe het mengsel in een blender of foodprocessor
Voeg de suiker toe
Mix of blend alles goed door elkaar
Wil je alleen het sap overhouden
Giet het mengsel dan door een kaasdoek of schone theedoek
Giet het mengsel in een kan
Doe er 2 takjes rozemarijn in en zet in koelkast
Voor het serveren het prikwater toevoegen
Serveer met ijsblokjes, een schijfje citroen en takje rozemarijn
Je kunt er een scheut wodka bij doen :-)
Je kunt er een scheut wodka bij doen :-)
Bron: A Cosy Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten