Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Jambalaya


Jambalaya

Laat ik nu in een grijs verleden denken dat Jambalaya nu een of andere dans was...
Nee hoor...Daar sloeg ik de plank mis
Het is een Creools cq. Cajun  gerecht met rijst
Eigenlijk meer een soort paella
Toen ik dit gerecht had gemaakt, wist ik het is een blijvertje
En het is vaak op tafel gekomen
Reuze makkelijk te maken..
Het probleem was meer de kruiden ...dat is ook opgelost
Ook die kun je zelf maken
Dus niets staat je in de weg om het ook te proberen
Ben benieuwd hoe jullie het vinden

Ingredienten:

12 grote garnalen (gepeld en gehakt)
200 gram kip (gesneden)
1 eetlepel creoolse kruiden
2 eetlepels olijfolie
1/4 cup ui (gesnipperd)
1/4 cup groene paprika
1/4 cup selderie (in stukjes)
2 eetlepels knoflook (fijn gesneden)
1/2 cup tomaten (fijn gesneden)
3 laurierblaadjes
1 theelepel worchester saus
1 theelepel tabasco
3/4 cup rijst
3 cups kippenbouillon
2oo gram pittige saucijsjes (in plakjes)
zout en peper

Bereiden

Doe in een kom de garnalen,kip en de creoolse kruiden
Hussel alles goed door
In een hapjespan wat olie verhitten en de ui,paprika en selderie 3 minuten aanbakken
De knoflook,tomaten,laurierblaadjes, worchestersaus en tabasco kunnen erbij
Hussel door en doe de rijst erbij, roer alles goed door
Doe de kippenbouillon er voorzichtig bij
Zet het vuur lager en laat de rijst de bouillon absorberen (ca 15 minuten)
Als de rijst zacht is kan de kip en garnalen mix erbij
Doe de plakjes saucijs erbij.
Laat alles goed gaar worden (ca 10 minuten)
Kruid naar smaak met peper en zout en wat creoolse kruidenmix


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten