Jambalaya
Laat ik nu in een grijs verleden denken dat Jambalaya nu een of andere dans was...
Nee hoor...Daar sloeg ik de plank mis
Het is een Creools cq. Cajun gerecht met rijst
Eigenlijk meer een soort paella
Toen ik dit gerecht had gemaakt, wist ik het is een blijvertje
En het is vaak op tafel gekomen
Reuze makkelijk te maken..
Het probleem was meer de kruiden ...dat is ook opgelost
Ook die kun je zelf maken
Dus niets staat je in de weg om het ook te proberen
Ben benieuwd hoe jullie het vinden
Ingredienten:
12 grote garnalen (gepeld en gehakt)
200 gram kip (gesneden)
1 eetlepel creoolse kruiden
2 eetlepels olijfolie
1/4 cup ui (gesnipperd)
1/4 cup groene paprika
1/4 cup selderie (in stukjes)
2 eetlepels knoflook (fijn gesneden)
1/2 cup tomaten (fijn gesneden)
3 laurierblaadjes
1 theelepel worchester saus
1 theelepel tabasco
3/4 cup rijst
3 cups kippenbouillon
2oo gram pittige saucijsjes (in plakjes)
zout en peper
Bereiden
Doe in een kom de garnalen,kip en de creoolse kruiden
Hussel alles goed door
In een hapjespan wat olie verhitten en de ui,paprika en selderie 3 minuten aanbakken
De knoflook,tomaten,laurierblaadjes, worchestersaus en tabasco kunnen erbij
Hussel door en doe de rijst erbij, roer alles goed door
Doe de kippenbouillon er voorzichtig bij
Zet het vuur lager en laat de rijst de bouillon absorberen (ca 15 minuten)
Als de rijst zacht is kan de kip en garnalen mix erbij
Doe de plakjes saucijs erbij.
Laat alles goed gaar worden (ca 10 minuten)
Kruid naar smaak met peper en zout en wat creoolse kruidenmix
0 reacties:
Een reactie posten