.
Heerlijk....weer eens een andere burger
Met het vertalen had ik alleen beetje moeite
Dirk wist wel wat cilantro was (kruiden)
Maar de nederlandse benaming....kom er maar eens op
En dan kan hij wel zeggen het lijkt hier of daar op.....
Maar we zijn er uit gekomen
Cilantro is dus koriander (lijkt op peterselie)
Maar de smaak is beslist anders en.......
Je moet er van houden.....
Cuban Burgers
Ingredients:
2 teentjes knoflook (gehakt)
1 handvol koriander (fijn gehakt)
1 theelepel lime zeste
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel komijn (gemalen)
zout en peper
1 1/2 pond gehakt
4 teentjes geroosterde knoflook (fijn gehakt) roasted garlic
4 eetlepels mayonaise
4 theelepels dijon mosterd
4 hamburger broodjes
8 plakjes gruyere kaas
4 plakjes gerookte ham
8 plakjes augurken
Bereiding
Mix de knoflook, koriander,lime rasp,oregano,komijn,zout en peper in het gehakt
Maak 4 balletjes van het gehakt en maak ze plat (hamburgerformaat)
Grill de burgers op een grillpan of bbq tot ze gaar zijn (3 a 5 minuten per kant)
Mix de geroosterde knoflook door de mayonaise
Leg op ieder broodje een plak ham,een burger,een plak kaas en de augurk
Doe er een schep mayonaise met geroosterde knoflook over
Bron: Closet Cooking
1 dag geleden
1 reacties:
Mmmmm.....heerlijk burgertje!
Ja als je het vreemde woord van het ingredient wel weet en niet wat het betekend wordt het zoeken.
Gooi het woord even in de
http://www.woxikon.nl/ en je krijgt het in meerdere vertalingen.
Koriander is onmisbaar in veel recepten, ik gebruik het met bossen lekker vers rechtstreeks uit Thailand.
Ik haal de meeste spullen om de koken bij de toko.
Misschien is dit een handige link.
Namen en waar het voor is.
Adressen toko's etc.
http://tokowijzer.wordpress.com/
Groetjes, van Ger die midden in de nacht trek krijgt van al dit lekkers en nu gaat slapen.
Een reactie posten