Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Captain`s Dinner

.



Captain`s Dinner
Pure nostalgie...
Mijn moeder maakte wel Captain`s Dinner
En ik vond het altijd lekker
Het had wel iets van een rijsttafel
Al de verschillende schaaltjes op tafel en de schaal capucijners als middelpunt
Ieder gezin heeft wel een eigen recept hiervan
In ieder geval zijn capucijners het belangrijkste

Ingrediënten:
4 eieren
1 dl zoet-zure chilisaus
200 g snelkookrijst
zout, peper
250 g mager gerookt spek, in reepjes
1 grote ui, in ringen
1 grote ui gesnipperd
2 el boter of margarine
2 zoetzure appel, geschild, in schijfjes
2 el donkere basterdsuiker
1 grote pot kapucijners
250 g andijvie, in smalle reepjes
2 el kruidenazijn
2 el mango chutney
2 el piccalilly
2 el atjar tjampoer
250 gram kippenlevertjes (gebakken)
Kleine balletjes gehakt (gebakken)

Bereidingswijze:
Kook de eieren in ± 8 min. hard, pel ze, laat ze afkoelen en schenk de chilisaus erover.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Bak het spek krokant in een droge koekenpan en laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
Bak de 1 ui in ± 4 min. lichtbruin in het achtergebleven braadvet.
Verhit de boter en bak hierin de appelschijfjes 3-4 min.
Bestrooi ze met de basterdsuiker en schep ze uit de pan.
Verwarm de kapucijners.
Schep de andijvie, spekreepjes en eventueel azijn door elkaar.
Serveer de rijst en alle andere ingredienten er allemaal in aparte schaaltjes bij.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Ger zei

....En óf ik het ken!

Het is een bekend recept uit de vijftiger jaren aan boord van Marine schepen.
Ook wel Hollandse of Zeeuwse rijsttafel geheten en altijd op donderdag.
Zo was de maandag erwtensoep en Indische rijsttafel vaste prik.

De manschappen kwamen natuurlijk thuis bij moeder de vrouw met hun verhalen over wat de pot schafte als ze op zee waren,en thuis werden die vaak voedzame gerechten voor weinig geld dan uitgeprobeerd door de vrouw des huizes.

Jaren terug maakten ik het ook nog wel eens als er verse raasdonders waren in het seizoen.
Maar helaas zie ik die zelden meer bij de groentenman.

Capeau!!!Voor je uitgebreide weblog.
Groeten,
Ger

Jeanne zei

Lekker he Ger...
Ik heb wel capucijners "verbouwd" op de schooltuintjes.
En ik heb ze hier in de tuin in een grote pot gezaaid en tegen stokken op laten groeien
We zitten hier in het bos,dus de groentetuin doen we in potten
Heerlijk .....
Veel lekkerder dan uit blik of pot
En er is hier een boer waar je ze in het seizoen kan kopen
Dat word doppen en invriezen....
Groetjes

Populaire berichten