.
Captain`s Dinner
Pure nostalgie...
Mijn moeder maakte wel Captain`s Dinner
En ik vond het altijd lekker
Het had wel iets van een rijsttafel
Al de verschillende schaaltjes op tafel en de schaal capucijners als middelpunt
Ieder gezin heeft wel een eigen recept hiervan
In ieder geval zijn capucijners het belangrijkste
Ingrediënten:
4 eieren
1 dl zoet-zure chilisaus
200 g snelkookrijst
zout, peper
250 g mager gerookt spek, in reepjes
1 grote ui, in ringen
1 grote ui gesnipperd
2 el boter of margarine
2 zoetzure appel, geschild, in schijfjes
2 el donkere basterdsuiker
1 grote pot kapucijners
250 g andijvie, in smalle reepjes
2 el kruidenazijn
2 el mango chutney
2 el piccalilly
2 el atjar tjampoer
250 gram kippenlevertjes (gebakken)
Kleine balletjes gehakt (gebakken)
Bereidingswijze:
Kook de eieren in ± 8 min. hard, pel ze, laat ze afkoelen en schenk de chilisaus erover.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Bak het spek krokant in een droge koekenpan en laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
Bak de 1 ui in ± 4 min. lichtbruin in het achtergebleven braadvet.
Verhit de boter en bak hierin de appelschijfjes 3-4 min.
Bestrooi ze met de basterdsuiker en schep ze uit de pan.
Verwarm de kapucijners.
Schep de andijvie, spekreepjes en eventueel azijn door elkaar.
Serveer de rijst en alle andere ingredienten er allemaal in aparte schaaltjes bij.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Captain`s Dinner
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Groente
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediënten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot ) Een lekker stoofpotje Dat gaat er wel in met deze gure dagen Ingrediënten voor 4 personen: ...

2 reacties:
....En óf ik het ken!
Het is een bekend recept uit de vijftiger jaren aan boord van Marine schepen.
Ook wel Hollandse of Zeeuwse rijsttafel geheten en altijd op donderdag.
Zo was de maandag erwtensoep en Indische rijsttafel vaste prik.
De manschappen kwamen natuurlijk thuis bij moeder de vrouw met hun verhalen over wat de pot schafte als ze op zee waren,en thuis werden die vaak voedzame gerechten voor weinig geld dan uitgeprobeerd door de vrouw des huizes.
Jaren terug maakten ik het ook nog wel eens als er verse raasdonders waren in het seizoen.
Maar helaas zie ik die zelden meer bij de groentenman.
Capeau!!!Voor je uitgebreide weblog.
Groeten,
Ger
Lekker he Ger...
Ik heb wel capucijners "verbouwd" op de schooltuintjes.
En ik heb ze hier in de tuin in een grote pot gezaaid en tegen stokken op laten groeien
We zitten hier in het bos,dus de groentetuin doen we in potten
Heerlijk .....
Veel lekkerder dan uit blik of pot
En er is hier een boer waar je ze in het seizoen kan kopen
Dat word doppen en invriezen....
Groetjes
Een reactie posten