.
De een griezelt ervan en de ander is enthousiast over deze boon
Ik behoor bij de laatste....
Ze zijn er kort dus daar moet je van profiteren
Tuinbonen kunnen gekookt en als salade worden gegeten
Vind je het velletje taai ????
Dubbeldop ze dan en je houd het binnenste zachte boontje over
Je dopt de bonen
En kook ze 10 minuten in zout water
Haal ze eruit en laat ze enigszins afkoelen
Haal nu het grijzige velletje eraf
De boontje hoeven nu nog maar 5 minuten gekookt te worden.
Heerlijk...Tuinboontjes
Van de week ga ik ze eten
En wel dit recept:
Tuinbonensalade met Geitenkaas
Lekkere voorjaarssalade voor twee
Ingredienten:
750 gr verse tuinbonen in de peul
(voor dubbeldoppen neem je 1 kilo tuinboontjes)
halve rode paprika
6 zwarte olijven zonder pit
40 gr zachte geitenkaas
2 el olie
drupje azijn
mespunt suiker
mespunt tijm
peper en zout
Bereidingswijze:
Dop de tuinbonen en kook de boontjes in weinig gezouten water in 5 a 10 minuten gaar.
(je kunt ze nu dubbeldoppen als je dat wil)
Maak een dressing door de azijn, suiker, tijm, peper en zout te mengen en hier de olie al kloppend aan toe te voegen.
Maak de paprika schoon, en snijdt ‘ m repen.
Snijdt de olijven in plakjes.
Laat de tuinbonen uitlekken en meng met de reepjes paprika, de plakjes olijven en de dressing.
Verdeel de salade over twee borden en verkruimel de zachte geitenkaas erover.
TIP:
Rooster wat pijnboompitjes en strooi erover heen
Lekker met geroosterd brood met kruidenboter
Of met gebakken krieltjes
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten