.
Kruidenboter met geroosterde knoflookteentjes
Ingredienten
125 gram roomboter (Kamertemperatuur
12 teentjes knoflook
2 eetlepels peterselie
1 theelepel citroensap
1 theelepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de knoflookbol, maar laat de velletjes om de teentjes zitten (je haalt dus alleen de buitenste laag weg).
Snij de uiteinden ervan af zodat de bovenkant van de teentjes bloot komen te liggen.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg de bol erin.
Sprenkel de olijfolie eroverheen.
Vouw de folie samen (maar vouw hem niet strak om de knoflookbol heen) en zorg dat de bol afgesloten is.
Rooster de knoflook 30 – 35 minuten in de oven of totdat de teentjes zacht voelen als je erop drukt.
Haal de velletjes van de teentjes af en stop de knoflookpuree in een kom, prak de teentjes fijn met een vork.
Meng de boter met de knoflook.
Hak de peterselie fijn en meng met de boter.
Meng de citroensap erdoorheen.
Lekker met stokbrood bij de BBQ
1 dag geleden
2 reacties:
snik.... ikt magt dat niet, maat tis zo lekker :)) mare, ik heb de uitvinding al gemaakt, hele magere kwark met knooflook :)) ook erg lekker Jeannne, die mag er misschien ook bij :)) doeiii
Och meis toch
Dat is jammer....
maar met kwark kun je ook heerlijke smeerseltjes maken
Veel kruiden erin en peper en zout
Goed idee van je.....tenkjoe
knuddel
Een reactie posten