.
Kruidenboter met geroosterde knoflookteentjes
Ingredienten
125 gram roomboter (Kamertemperatuur
12 teentjes knoflook
2 eetlepels peterselie
1 theelepel citroensap
1 theelepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de knoflookbol, maar laat de velletjes om de teentjes zitten (je haalt dus alleen de buitenste laag weg).
Snij de uiteinden ervan af zodat de bovenkant van de teentjes bloot komen te liggen.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg de bol erin.
Sprenkel de olijfolie eroverheen.
Vouw de folie samen (maar vouw hem niet strak om de knoflookbol heen) en zorg dat de bol afgesloten is.
Rooster de knoflook 30 – 35 minuten in de oven of totdat de teentjes zacht voelen als je erop drukt.
Haal de velletjes van de teentjes af en stop de knoflookpuree in een kom, prak de teentjes fijn met een vork.
Meng de boter met de knoflook.
Hak de peterselie fijn en meng met de boter.
Meng de citroensap erdoorheen.
Lekker met stokbrood bij de BBQ

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Kruidenboter met geroosterde knoflook
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Botertjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot ) Een lekker stoofpotje Dat gaat er wel in met deze gure dagen Ingrediƫnten voor 4 personen: ...

2 reacties:
snik.... ikt magt dat niet, maat tis zo lekker :)) mare, ik heb de uitvinding al gemaakt, hele magere kwark met knooflook :)) ook erg lekker Jeannne, die mag er misschien ook bij :)) doeiii
Och meis toch
Dat is jammer....
maar met kwark kun je ook heerlijke smeerseltjes maken
Veel kruiden erin en peper en zout
Goed idee van je.....tenkjoe
knuddel
Een reactie posten