Italiaanse Kruidenboter
Ingrediënten
250 gram roomboter
4 teentjes knoflook
verse bieslook
verse basilicum
oregano
tijm
fijngemalen zwarte peper/knoflookmix
snufje zout
4 druppels citroensap
Bereidingswijze
Leg de roomboter in een schaaltje of kommetje, en leg het schaaltje of kommetje in warm water zodat de boter langzaam kan smelten.
Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de gesmolten boter.
Wees niet te zuinig met de kruiden!
Daar kan je gerust lekker veel van indoen.
Pers de knoflook fijn en voeg eveneens toe.
Doe de druppels citroensap erbij en maak af met fijngemalen zwarte peper/knoflookmix en een snufje zout (niet teveel zout!)
Pureer het geheel met de staafmixer en zet dan in de koelkast om weer op te stijven.
Doordat je het gepureerd hebt, heb je een heerlijke gladde kruidenboter zonder stukjes.
2 reacties:
o.t.
ik heb net het verhaal van je gefrituurde oliebollen gelezen.
whahahahahahahaha
ja meid...zo heb ik in het begin ook vaak gestund.
de gekste dingen had ik soms en je kon niet zo maar even je moeder bellen om te vragen wat je er mee aan moest hè.
Onlangs bakte meneer mus een brood.
het rook heerlijk toen ik thuis kwam...mens ik verheugd em al enorm.
Maar toen ik in de keuken kwam zag ik een soort van ...ja wat zal ik zeggen....
keiharde perkament kleurige worst op het aanrecht liggen.
Je kon er elkaar wel een gat mee in het hoofd slaan.
Ik dacht slim door er op te wijzen dat in brood gist moet.
"dat zit er in ! "
riep meneer mus.
we hebben het hele traject smaen doorlopen....inclusief het kneden maar we zijn er niet achter gekomen waar het mis ging.
hij had zeker geen frituurvet gebruikt....
hahahahahahahahhaha
Lachen is dat
Heeft ie het wel goed laten rijzen????
Of de temperatuur te hoog of te laag
Ja je kan puzzelen dan
En dan ruikt het ook nog lekker
En het word niks
Dan maar broodje van de warme bakker
:-)))))))
Een reactie posten