Rode Kool met Cranberry`s
Kool is toch wel een ondergewaardeerde groente.
Terwijl je er toch een hoop mee kan doen,
Roerbakken, als salade of gekookt....
Ik vind kool een uitdaging om ermee te koken
Het is zooo veelzijdig
Rode kool met Cranberry`s is echt een ouderwets receptje
Lekker sudderen op een plaatje tot de kool gaar is...
En dan smullen met een aardappeltje erbij.
Ingredienten:
1 rode kool
1 flinke ui2 moesappels
1 cup cranberry`s
2 kruidnageltjes
1 laurierblaadje
1 kaneelstokje
2 afgestreken eetlepels suiker
scheut azijn
peper en zout
klontje boter
1 theelepel peperkorrels
1 theelepel jeneverbessen
Bereiden:
Haal de buitenste bladeren van de kool
Snij de rode kool in kwarten en snijd de stronk eruitSnijd of schaaf de rode kool in smalle reepjes
Maak de ui schoon en snipper de ui
Maak klontje boter heet in de pan
Doe de ui erbij en smoor de ui tot ze glazig is (ca 5 minuten)
Voeg de rode kool toe met de kruidnagel, peperkorrels, jeneverbessen, kaneelstokje en het laurierblaadje
Laat de rode kool een uurtje sudderen
Schil de appelen en snijd het klokhuis eruit
Snij de appels in partjes en doe bij de rode kool
Voeg de cranberry`s toe
Voeg de suiker en de azijn toe
Laat de rode kool nog 30 minuten sudderen met deksel schuin op de pan
Zodat er nog vocht verdampt
Breng op smaak met peper en zout, suiker en azijn indien nodig
Lekker met aardappelpuree en balletje gehakt
Bron: ikke
Bronfoto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten