Zelfgemaakte Boursin
Dit receptje kwam ik tegen op het blog van Nicole
En het makkelijke van dit recept is dat je het kaasje helemaal kan kruiden naar eigen inzicht
Ik maak nog wel eens gevulde kipfilet en gebruik dan ham en Boursin voor de vulling...
Denk dat dit "kaasje" er prima voor gebruikt kan worden
Maar ook lekker fris op toast of crackers
Denk dat dit "kaasje" er prima voor gebruikt kan worden
Maar ook lekker fris op toast of crackers
Of klop eens een eetlepel door je dressing voor de sla......
Ingredienten:
227 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/2 cup ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 knoflookteen (fijn gemaakt)
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gedroogde basilicum
1/4 theelepel gedroogde dille
1 eetlepel verse platte peterselie
zout & peper
1/2 cup ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 knoflookteen (fijn gemaakt)
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gedroogde basilicum
1/4 theelepel gedroogde dille
1 eetlepel verse platte peterselie
zout & peper
Bereiden:
Mix in een kom de cream cheese en de boter
Voeg de knoflook en alle kruiden toe
Mix alles goed door
Voeg zout en peper naar smaak toe
Doe het mengsel in een schaaltje of doos
Dek goed af en laat enige uren in de koelkast staan
Alle smaken trekken nu goed door
Serveer de "boursin" op kamertemperatuur met toast, crackers of baquette
Of gebruik het in een ander recept
Voeg de knoflook en alle kruiden toe
Mix alles goed door
Voeg zout en peper naar smaak toe
Doe het mengsel in een schaaltje of doos
Dek goed af en laat enige uren in de koelkast staan
Alle smaken trekken nu goed door
Serveer de "boursin" op kamertemperatuur met toast, crackers of baquette
Of gebruik het in een ander recept
Bron: The Galley Gourmet
1 reacties:
Hoi Jeanne,
Tja.....ik ben uit het tijdperk toen het grote mode werd in Nederland om niet meer de blokjes kaas met zilveruitje aan prikker vooraf te maken....maar een plankje op tafel te zetten zodat iedere gast zelf zijn keuze kon maken tussen allerlei smeerseltjes en stokbrood....en daarbij mocht de Boursin niet ontbreken net zo min als de Gourmandise kirsch...
Kan me nog herinneren dat ik mijn eerste toastje at met de toen klassieke Boursin Ail & Fine Herbes....en proefde...en nog eens proefde.....en me afvroeg....vind ik dit nou wel lekker of niet.
Qua smaak waren mijn smaakpapillen nog niet veel gewend en zeker niet als het om knoflook ging.
Ik heb het leren eten.....en al snel was ik verliefd op dat zachte ronde kaasje in haar geplooide zilverpapierje en herkenbaar kartonnen doosje.
Op elke verjaardag en gezellige avondjes kwamen hoe langer hoe meer de plankjes op tafel....dus ook de Boursin.
En overal waar TE voorstaat is op den duur zó gewoontjes of het gaat je tegenstaan....en mijn liefde met Boursin doofde uit,omdat ik mijn grenzen ging verleggen wat eten en smaken betreft.
En dat het bij vele van ons in de loop der jaren grenzeloos geworden is wat eten en drinken betreft hoef ik jou vast niet te vertellen;-)
Goh....wat voor herinneringen uit de oude doos dit receptje toch naar boven kan brengen, maar een ding weet ik zeker.....ik ga ook zo'n potje van dit smakelijk uitziende kaas/kruiden smeerseltje maken.
Lieve groeten!!
Ger
Een reactie posten