Aardbeien Mousse
Van aardbeien kan ik blijven snoepen
En zelf plukken is helemaal leuk
Dit jaar doen onze aardbeien niet veel
Veel water...weinig zon,
Maar we plukken ze wel op de pluktuin van de boerderijwinkel
Zo vers.....heerlijk
Deze mousse kwam ik tegen op het blog van Vesselina
En het leek me echt lekker....
Ingredienten:
400 gram verse aardbeien
200 ml slagroom
Zeste van 1 sinaasappel
Sap van 1/2 sinaasappel of half orange
1 theelepel vanille extract
3 eetlepels suiker
200 gram kruimels van bastognekoek
100 gram gesmolten boter
extra slagroom voor garneren
enkele aardbeien om te garneren
Meng de koekkruimels en boter in een schaal tot alles goed is vermengd
Doe de kruimels in de serveer glazen of schaaltjesDruk ze goed aan op de bodem
Mix de slagroom met 2 lepels suiker
Zet in de koeling tot gebruik
Meng de mascarpone, sinaasappel zeste,sinaasappelsap, vanille extract,
Helft van de aardbeien en 1 eetlepel suiker in de keukenmachine
Mix tot alles goed vermengd is
Doe in een kom en spatel een gedeelte van de slagroom erdoor
Schep het mengsel op de koekjes laag in de schaaltjes
Zet ca 1 uur in de koeling tot het
Haal de schaaltjes of potjes uit de koeling en spuit er een toef slagroom op
Garneer met aardbei
Tip:Je kunt het aardbeienmascarpone mengsel ook in een spuitzak
en zo de schaaltjes of potjes vullen
Vessy gebruikt Stevia als zoetstof, gebruik dan niet meer dan 5 gram in het hele recept
Anders krijgt het een bijsmaak
Je kunt ook andere zoetstof gebruiken.
Bron: vessyday
0 reacties:
Een reactie posten