Hawai Fruit Salade met Banaan & Gember Dressing
Fruit word hier niet zo veel gegeten
Is het echter verwerkt in gerechten dan gaat het er grif in
Deze fruitsalade is een lust voor het oog
En dubbel lekker door de 2 aparte dressings
Slablaadjes voor garnering
Ananas (in stukjes)Cantaloup meloen (in balletjes)
Honing meloen (in balletjes)
Papaja (in schijfjes)
Mango (in schijfjes)
Kiwi fruit (in plakjes)
Groene druiven
Aardbeien
1 banaan (in plakjes)
1/2 cup zure room2 eetlepels bruine suiker
2-1/2 Theelepels citroensap
1/4 cup poeder suiker
1/4 theelepel nootmuskaat
Gember Dressing:
1/3 cup mayonaise
1/3 cup honing2 eetlepels verse gember (fijn gehakt)
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel geraspte limoenschil
Bereiden:
Doe alle ingredienten voor de banaan dressing in een blender
Laat 15 a 20 seconde draaienZet de dressing in de koeling voor 1 uur
Doe alle ingredienten voor de gemberdressing in de blender
Laat draaien tot een mooie dressing (20 sec)Zet in de koeling voor 1 uur
Leg de slabladeren op een schaal
Zet 2 kommetjes voor de dressing in het midden van de schaalLeg het schoon gemaakte en gesneden fruit om de kommetjes heen
Voor het serveren de kommetjes vullen met de dressing
TIP:
Je kunt ook meer dressing maken en in leuke karafjes bij de salade serveren
0 reacties:
Een reactie posten