Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing

 


Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing 

Heerlijk...ik ben gek op hartige taarten en quiche`s
Met een kommetje soep vooraf en een salade erbij,
een volledige maaltijd
Koel wit wijntje of rose erbij
Yummieeeee

Ingrediënten:

 Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden 
(ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook)
150 gram zachte geitenkaas 
(mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn)
 6 plakjes ontbijtspek
handje vol walnoten
3 eieren
1 bosui in dunne ringetjes
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels honing
Zout & peper

Bereiden:

Bekleed het ingevette bakblik met bladerdeeg.
 Bewaar wat bladerdeeg om over de bovenkant in repen te leggen.
Leg 3 plakjes ontbijt op de bodem van het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas er over heen.
 Hak de walnoten in grove stukken en verdeel tweederde van de walnoten over de bodem. 
Sprenkel de honing over de geitenkaas en de walnoten. 
Leg hier boven op de andere plakjes ontbijtspek.
Klop in een kom de eieren los, doe daarbij de gesneden bosui, 2 eetlepels creme fraiche, beetje zout en versgemalen peper.
 Meng dit goed door elkaar.
Giet het eiermengsel over de geitenkaas heen.
Leg hier overheen de reepjes bladerdeeg. 
Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. 
Strooi hierover nog de overgebleven walnoten.
Zet het voor circa 30 minuten in de oven en serveer warm.

Serveertip
Lekker met een simpele salade van bijvoorbeeld rucola sla

Bron: Smulweb


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten