Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Picknick


Wat is er niet leuker om met mooi weer erop uit te trekken
Niets is leuker om dan een picknick te organiseren
Een gezellig kleed op de grond en een mand met lekkers bij je...
En je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt
Hier staan enige tips
Hieronder nog een paar lekkere recepten
Heerlijk....dat word genieten.



BLT-Kipsalade

Ingredienten:
5 plakjes bacon
170 ml mayonaise
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
2 eetlepels fijngehakte lente-ui
1 theelepel vers citroensap
1 scheutje worcestersaus
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
450g kipfilets, gekookt en in stukken gesneden
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
2 stengels selderij, in stukjes
12-18 blaadjes romaine sla
1 avocado, geschild, zonder pit en in plakjes

Doe de bacon in een grote koekenpan.
Bak dit op middelhoog vuur gelijkmatig bruin.
Snij in blokjes en zet apart.
Maak de dressing in een middelgrote kom door de mayonaise, peterselie, lente-ui, citroensap, worcestersaus, zout en peper door elkaar te roeren met een garde.
Voeg de kipfilet, tomaten, selderij en bacon toe aan de dressing en roer om zodat alles bedekt wordt met dressing.
Zet in de koelkast tot het goed gekoeld is; serveer op een blaadje sla en garneer met de avocado plakjes.

Slawraps met kip/kersen

Ingredienten
2 el plantaardige olie
1 el gemalen verse gember
600 gr kipfilet in stukjes
2 el rijstazijn
2 el teriyakisaus
1 el honing
450 gr verse kersen, ontpit en gehalveerd
175 gr geraspte wortelen
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
5 el amandelschijfjes
23 blaadjes (knapperige) sla


Stokje Waldorfsalade

Ingredienten:
Klein stokbroodje
Druiven
Walnoten
Ananas
Selderijstengels (schoongemaakt en in stukjes)
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout

Meng de mayonaise met de creme fraiche
Maak op smaak met peper en zout
Doe de stukjes seldery erdoor en de ananas
Snij het stokbroodje open
Schep de mayonaise mengsel op het broodje
Doe er de druiven en de walnoten bovenop


Bolletje Geitenkaas

Ingredienten
Bolletje
Geitenkaas
Blaadje sla
Honing
Walnoten

Snijd het broodje open
Beleg met het blaadje sla
Doe er de plakjes geitenkaas op
Druppel er honing overheen
Garneer met walnoten

Tip: ook lekker met Brie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten