Citroenpasta met Avocado en Spek
Van dit recept heb je nog een makkelijker versie...
Die staat onder dit recept.
Ingredienten
400 gram tagliatelle of andere pasta
zout en peper 1 ui
1 teentje knoflook
100 gram gerookt spek
1 eetlepel olie
*1 eetlepel bloem
100 ml slagroom*
1/4 groente bouillonblokje
1 theelepel suiker
2 a 3 eetlepels citroensap
1 bosje bieslook
250 gram kerstomaatjes
1 a 2 rijpe avocado
Bereiding
Kook de pasta al dente
Pel en snipper de ui en de knoflook
Snijd het spek in reepjes
Verhit de olie in de pan
Bak het spek knapperig,bak de ui en knoflook korte tijd mee
Strooi de bloem erover en bak even mee
Voeg 250 ml water en de slagroom toe
Breng aan de kook en laat 3 a 4 minuten koken
Breng op smaak met zout en peper,het bouillonblokje, suiker en 1 a 2 eetlepels citroensap
Was de bieslook en schud goed droog
Was de tomaten en halveer ze
Voeg de bieslook en de tomaten toe aan de saus en warm ze 5 minuten mee
TIP:
Voeg stukjes fijn gesneden zalm toe of erwtjes.
Bron: Foodiesmagazine
Citroenpasta met Avocado en Spek
Dit is de 2de versie van het recept....
Ingredienten
400 gram tagliatelle of andere pasta
zout en peper 1 ui
1 teentje knoflook
100 gram gerookt spek
1 eetlepel olie
1/4 groente bouillonblokje
1 theelepel suiker
2 a 3 eetlepels citroensap
1 bosje bieslook
250 gram kerstomaatjes
1 a 2 rijpe avocado
Bereiding
Kook de pasta al dente met het bouillonblokje
Pel en snipper de ui en de knoflook
Snijd het spek in reepjes
Verhit de olie in de pan
Bak het spek knapperig
Bak de ui en knoflook korte tijd mee
Maak de avocado`s schoon en prak dit fijn met het citroensap
Vermeng dit met de pasta en meng goed door zodat de pasta goedvermengd is met de avocado
Was de bieslook en schud goed droog
Was de tomaten en halveer ze
Voeg de bieslook en de tomaten toe aan de ui en spek en warm dit goed door
Schep dit door de pasta.
Kruid desnoods nog bij met peper & zout
0 reacties:
Een reactie posten