Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Broodje Pulled Pork


Broodje Pulled Pork

Ingredienten:

Droge mix:

3 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel mosterdpoeder
1 & 1/2 eetlepels gemalen zeezout
3 a 4 pond varkensvlees om te roosteren (schouder of fricandeau) 

Bereiden:

Hussel deze kruiden door elkaar.
Doe ze in een pot met deksel 
Smeer het varkens vlees hier flink mee in
Wrijf het er goed in en laat het minstens een uur intreken.
Een nacht is beter

BBQ saus

1&1/2 cup ciderazijn
1 cup gele of bruine mosterd
1/2 cup ketchup
1/3 cup bruine suiker
2 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel peper
Sap van het vlees
Broodjes

Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
Leg het vlees in een ovenschaal om te roosteren
Zet in de oven en laat het vlees 6 uur roosteren
Mag langer....het vlees moet uit elkaar vallen

BBQsaus maken:

Doe in een sauspannetje de azijn,mosterd, bruine suiker, knoflook, cayennepeper en de gewone peper
Zet het pannetje op halfhoog vuur
Roer alles door elkaar en roer tot de suiker is opgelost (10 minuten)
Haal van het vuur en zet opzij.

Als het vlees gaar is uit de oven halen en het vlees op een bord of schaal leggen
Laat het vlees ca 10 a 15 minuten rusten.
Giet 3/4 cup water in de ovenpan en zet op het vuur
Breng aan de kook en "schraap" de aanbaksels van de bodem
Laat inkoken tot de helft
Giet dit bij de bbq saus en laat de saus 5 minuten koken.

Neem 2 vorken en trek (pulled) het vlees uit elkaar, zodat je als het ware "draadjes" krijgt.
heb je al het vlees uit elkaar gehaald ....
Giet dan de helft van de bbq saus erover
Hussel dit door elkaar
Schep een flinke lepel vlees op een broodje en schep daar wat coleslaw over
Serveer met de rest van de bbqsaus en wat augurkjes.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Ger zei

Een van de lekkerste hypes van de laatste tijd.
Maar ik sta al jaren regelmatig mijn zeer langzaam gegaarde vlees van de varkensnek of kip/kalkoendijen zonder bot met 2 vorken uit elkaar te plukken en het is altijd een succes aan tafel.
En dat alles zonder de bekende slow cooker maar in braadpan of braadslede afgedekt met alufolie in oven bij 150 graden.

Een vlees bereiding waar ik graag voor thuis blijf.

Fijne zondag en lieve groet,
Ger

Jeanne zei

Je hebt gelijk Ger.
ik heb een slowcooker die ik regelmatig gebruik.
Maar dit heb ik in de oven gedaan
Die stond toch aan...dus 2 vliegen in 1 klap.
En idd met kippie of kalkoen ook lekker.
Geen filet want dat word zo droog.
Lekker met de botjes erin.
Zoveel werk is het niet het uitpluizen.

Groetjes
Jeanne

Populaire berichten