Broodje Pulled Pork
Ingredienten:
Droge mix:
3 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel mosterdpoeder
1 & 1/2 eetlepels gemalen zeezout
3 a 4 pond varkensvlees om te roosteren (schouder of fricandeau)
Bereiden:
Hussel deze kruiden door elkaar.
Doe ze in een pot met deksel
Smeer het varkens vlees hier flink mee in
Wrijf het er goed in en laat het minstens een uur intreken.
Een nacht is beter
BBQ saus
1&1/2 cup ciderazijn
1 cup gele of bruine mosterd
1/2 cup ketchup
1/3 cup bruine suiker
2 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel peper
Sap van het vlees
Broodjes
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
Leg het vlees in een ovenschaal om te roosteren
Zet in de oven en laat het vlees 6 uur roosteren
Mag langer....het vlees moet uit elkaar vallen
BBQsaus maken:
Doe in een sauspannetje de azijn,mosterd, bruine suiker, knoflook, cayennepeper en de gewone peper
Zet het pannetje op halfhoog vuur
Roer alles door elkaar en roer tot de suiker is opgelost (10 minuten)
Haal van het vuur en zet opzij.
Als het vlees gaar is uit de oven halen en het vlees op een bord of schaal leggen
Laat het vlees ca 10 a 15 minuten rusten.
Giet 3/4 cup water in de ovenpan en zet op het vuur
Breng aan de kook en "schraap" de aanbaksels van de bodem
Laat inkoken tot de helft
Giet dit bij de bbq saus en laat de saus 5 minuten koken.
Neem 2 vorken en trek (pulled) het vlees uit elkaar, zodat je als het ware "draadjes" krijgt.
heb je al het vlees uit elkaar gehaald ....
Giet dan de helft van de bbq saus erover
Hussel dit door elkaar
Schep een flinke lepel vlees op een broodje en schep daar wat coleslaw over
Serveer met de rest van de bbqsaus en wat augurkjes.
2 reacties:
Een van de lekkerste hypes van de laatste tijd.
Maar ik sta al jaren regelmatig mijn zeer langzaam gegaarde vlees van de varkensnek of kip/kalkoendijen zonder bot met 2 vorken uit elkaar te plukken en het is altijd een succes aan tafel.
En dat alles zonder de bekende slow cooker maar in braadpan of braadslede afgedekt met alufolie in oven bij 150 graden.
Een vlees bereiding waar ik graag voor thuis blijf.
Fijne zondag en lieve groet,
Ger
Je hebt gelijk Ger.
ik heb een slowcooker die ik regelmatig gebruik.
Maar dit heb ik in de oven gedaan
Die stond toch aan...dus 2 vliegen in 1 klap.
En idd met kippie of kalkoen ook lekker.
Geen filet want dat word zo droog.
Lekker met de botjes erin.
Zoveel werk is het niet het uitpluizen.
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten