Marillen Knödel
Marillen Knödel is een recept uit de klassieke Oostenrijkse keuken.
De knödels zijn zo uit de pan het lekkerst en is het deeg nog luchtig.
Dat komt de smaak ten goede.
Je kunt ze ook met pruimen vullen, dan heten ze Hefenknödel
Dit recept is met kwark, maar het word ook veel met fijn gemaakte aardappel gemaakt.
Ingredienten:
30 gram boter
1 theelepel citroenrasp
1 ei
150 gram bloem
200 gram kwark (mager)
250 gram abrikozen ( 9 stuks)
9 suikerklontjes
70 gram boter
60 gram paneermeel
3 theelepels poedersuiker
Bereiden:
Doe in een kom de boter (30 gram) met snufje zout, citroenrasp en het ei
Klop dit schuimig
Voeg de bloem en de kwark toe
Klop met de mixer tot een smeuig deeg,
Eventueel nog wat bloem toevoegen als het deeg teveel blijft plakken in de kom
Zet het deeg in de koelkast.
Doe de abrikozen in een schaal en giet er kokend water op
Laat enige minuten staan en giet het water eraf
Haal het velletje van de abrikoos
Snijd hem voor de helft in en haal de pit eruit
Leg in de holte van de abrikoos een suikerklontje en de abrikoos weer dicht drukken
Breng in een middelgrote pan water aan de kook
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in stukken
Neem een stuk deeg in je hand en maak er een kuiltje in
Leg er een abrikoos in.
Sluit het deeg erom heen en vorm een bal
Zet het vuur onder het water lager maar dat het nog wel borrelt
Leg de knödels in het water (niet teveel ineens)
Na ca 10 minuten gaan ze drijven en kunnen ze met een schuimspaan uit het water worden gehaald
Leg ze op keukenpapier
Verhit in een koekenpan de 70 gram boter met de paneermeel
Laat dit roosteren tot de paneermeel bruin word.
Haal van het vuur en rol de knödels door de geroosterde paneermeel zodat ze mooi bedekt zijn.
Leg ze op een bord en bestrooi met poedersuiker.
TIP:
Je kunt ook fijn gemaakte hazelnoten of amandelen mee roosteren met het paneermeel.
Bron: Marion`s Kochbuch
0 reacties:
Een reactie posten