Reuben sandwich
Naast de BLT (bacon,lettuce en tomato oftewel spek sla en tomaten) sandwich
Is Dirk ook verzot op de Reuben Sandwich
En ik moet zeggen...het is lekker
Ik ben niet zo van stapelen op mn boterhammetje
Maar zo`n superdikke sandwich is af en toe best lekker
Lekker getoost in de koeken of grill pan.
Ingredienten:
1 eetlepel boter (kamertemperatuur)
2 sneden roggebrood of oberlander (lichtjes getoost)1/2 cup zwitserse kaas (gruyere geraspt)
2 eetlepels zuurkool (goed uitgeknepen en fijn gesneden)
1 eetlepel russische dressing
75 gram corned beef of pastrami (in stukjes)
Bereiden:
Verhit een grillpan op medium vuur
Beboter de buitenkant van elke snee van het broodDoe om de onbeboterde kan de helft van de kaas
Leg hierop de helft van de zuurkool en de helft van de russische dressing
Leg hierop de corned beef
De overige dressing en zuurkool
Eindig met de rest van de kaas
Leg de onbeboterde kant van de overgebleven boterham erop
Grill de sandwich in een grillpan tot ze bruin is en de kaas gesmolten (2 a 4 minuten)
Russian Dressing
Ingredienten:
1/4 cup mayonnaise
1/4 cup sour cream1/4 cup ketchup
1 eetlepel Worcestershire saus
2 eetlepels onion, grated
1 eetlepel ramenas (mag uit potje)
1/2 lemon, juice
1/4 theelepel chili saus
1/4 theelepel paprika
Zout & Peper (naar smaak)
Bereiden:
Mix alles door elkaar en doe de dressing in een kommetje
Bron: Closet Cooking
0 reacties:
Een reactie posten