Foto is van Robin van het blog Aziatische Ingredienten
Heerlijke aziatische recepten en produktinfo...
Zoete Chilisaus
Chilisaus word hier veel gebruikt
Lekker bij een loempia of over de kipfilet of wokgroente
Dus eens gezocht naar een lekker recept voor chilisaus
Het hangt ervan af welke pepers je gebruikt om het van pittig tot erg scherp te maken
Ik nam gewone rode pepers
(Je kunt ook voor de scherpte een schepje sambal erdoor roeren)
Wij houden het bij deze versie....
Ingrediënten
10 eetlepels witte of rode wijnazijn
10 eetlepels water 10 eetlepels suiker
5 - 10 pepers (kan van diverse soorten)
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
2 theelepels zeezout
Bereiding
Breng de wijnazijn met het water en de suiker aan de kook, laat het tot een siroop inkoken (niet te dik, bij afkoelen wordt het dikker).
Maak de pepers schoon (haal de zaden er uit voor minder scherpte) en hak ze fijn,
Meng het vervolgens met het zout
Pers de knoflook uit en fruit dit in de olie.
Voeg vervolgens de knoflook en pepers bij de siroop.
Roer het goed.
Doe het vervolgens in een pot en laat het afkoelen
0 reacties:
Een reactie posten