Gepaneerde kipfilet in Wasabimarinade
Op het forum waar ik lid van ben,word 1x per maand een bijzonder ingredient opgegeven
De bedoeling is dat we dat gebruiken in een eigen gemaakt recept.
Deze maand is dat wasabi.....
Hier in tubes (pasta) en in potjes (poedervorm) te koop
Wasabi word bij sushi gebruikt in een dipsausje
Ik heb dat oosterse beetje aan gehouden in de marinade
En in een dressing voor sla....
Het recept wat ik ermee heb gemaakt is dit....
En dit vond ik ervan....
Ik heb de wasabi als een soort mosterd gebruikt
Bij de kipfilet viel het een beetje tegen
Ik proefde niet echt een hete ondertoon
Maar het smaakte erg lekker (Dirk wil het nog eens eten)
En door de sla ook lekker
Ik denk dat het door een linzen salade ook lekker zal wezen
Of met spercieboontjes
De ingredienten heb ik eerst met lepels gemeten
Toen de marinade gehusseld was en ik het geproefd had.....
heb ik er nog extra wasabi door gedaan en peper en zout.
Ingredienten
Marinade
1 dl olie
3 eetlepels gembersap 3 eetlepels sesamolie
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels wasabi
2 eetlepels citroensap
peper en zout
Knoflookteentje (geplet)
Klop alles in een schaal doorelkaar
2 flinke kipfilets ....
Plat geklopt tussen keukenfolie Doe de filet in de marinade
Zet weg voor een paar uur
Doe op een bordje paneermeel
En op een ander bordje een losgeklopt ei Haal de kipfilet uit de marinade en veeg beetje droog met keukenpapier
Haal de kipfilet eerst door de paneermeel en dan door het geklopte ei
Doe nog eens door de paneermeel
Maak boter of braadproduct heet in koekenpan
Bak de gepaneerde kipfilets aan beide kanten gaar en bruin
Met aardappeltjes en sla
De sla heb ik aangemaakt met wasabi verwerkt in de dressing
Wasabi dressing
2 lepels sesamolie
2 lepels citroensap 2 lepels mayonaise
uitje (fijn gesnipperd)
peper en zout
2 theelepels wasabi
3 theelepels gembersap
Bereiden:
Hussel alle ingredienten door elkaar
Proef of er nog iets bij moet van zoet of zout Breng dan op smaak met nog wat gembernat
Klop hier een dressing van
Maak de sla schoon
Snij er tomaat doorheen
Giet de dressing erover
0 reacties:
Een reactie posten