Rum-chocoladepuddinkjes
Ingrediënten (voor 6 pers.)
225 gr pure chocolade
4 eieren, gesplitst 6 el fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
4 el bruine rum
4 el slagroom
Ter garnering
een beetje stijfgeklopte slagroom (naar keuze) gemarmerde chocolaatjes
Bereiding
Laat de chocolade smelten en daarna wat afkoelen.
Klop de eidooiers met de suiker tot een licht en luchtig geheel. Sprenkel de chocolade in het eimengsel en spatel de rum en slagroom erdoor.
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zachte pieken.
Spatel het eiwit in twee porties door het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel over 6 schaaltjes en zet ze voor het serveren minstens 2 uur in de koelkast.
Serveer met een gemarmerd chocolaatje en eventueel een beetje slagroom.
Bron:Belgische Chocolade
0 reacties:
Een reactie posten