Gehaktballen a la Jonny Boer
Ingrediënten
*500 gram rundergehakt (magere varkensgehakt mag ook)
2 eetlepels ketjap manis
1 flinke eetlepel grove mosterd
zout
1 eetlepel franse mosterd
1 theelepel cayennepeper
2 eieren
100 gram paneermeel*
1 pot vleesfond
25 gram boter
Bereiden:
Je handen dus eerst even goed wassen.
Meng alles tussen * en * goed door elkaar
Net zo lang het gehakt mengsel kneden tot alles goed door elkaar is gemengd.
Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen.
Draai hier 5 of 10 balletjes gehakt van.
Zet ze een half uurtje in de koelkast
Ze blijven dan beter in vorm
Laat de boter (of olijfolie) bruin worden in de pan en doe de balletjes erin
Laat ze lekker rondom bruin worden
Giet de fond erbij en laat alles een half uurtje sudderen.
Zet het deksel schuin op de pan zodat de fond iets indikt.
TIP:
Wil je een magere jus....
Giet dan voor je de fond erbij doet het bakvet uit de pan
Bron: Jonny Boer
0 reacties:
Een reactie posten