Tabouleh.....
Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken.
Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten.
Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.
Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel....
In dit recept is de bulgur vervangen door quinoa.
Ingredienten:
190 gram quinoa (3 kleuren als je die kan krijgen)
2 cups Water
220 gram kikkererwten (uit blik)
350 gram kerstomaatjes (in half en sommige in kwarten)
240 gram komkommer (in blokjes)
40 gram (flinke bos) krulpeterselie (fijn gehakt)
35 gram lenteuitjes (fijn gesnipperd)
2 eetlepels munt (fijngehakt)
Verse peper.
Voor de dressing:
65 gram olijfolie (extra Virgin)
1 citroen (de zeste)
70 gram vers citroensap
1&1/2 thhelepel knoflook (uit de knijper)
3/4 theelepel zeezout
Bereiden:
Doe voor de dressing alle ingredienten in een schoon gemaakt jampotje
Doe de deksel erop en schud tot alles goed vermengd is.
Zet in de koeling tot gebruik
Doe de deksel erop en schud tot alles goed vermengd is.
Zet in de koeling tot gebruik
Zet de quinoa een nacht in water of spoel ze in een zeef tot het water helder is en kook de quinoa direkt
Doe de quinoa in een middelgrote pan met 2 cups water en snufje zout
Breng aan de kook en kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat.
Gespoeld in een zeef duurt dat ca 15 minuten
De geweekte quinoa duurt ongeveer 7 minuten.
Laat de quinoa uitlekken indien nodig.
Doe de quinoa in een kom en zet in de koelkast om af te koelen.
Is de quinoa koud voeg dan de kikkererwten, tomaten, komkommer, peterselie, uitjes en munt toe.
Giet de dressing erbij...
Schep alles voorzichtig door elkaar
Voeg zout en peper naar smaak toe
Serveer met extra partjes citroen.
Laat zeker een uur intrekken
De tabouleh kun je 3 dagen bewaren in de koelkast.
Bron: Vanilla and Bean
0 reacties:
Een reactie posten