Chocolade Kastanje Mousse Cake
Dit prachtige dessert is een simpele ijstaart
Met de slagroom en chocolade schaafsel een lust voor het oog.
En hoe pel je kastanjes?
Klik HIER voor de uitleg.....
Ingredienten:
Plantaardige olie om het bakblik mee in te vetten
210 gram kastanjes (gepeld gewicht)
1 cup volle melk
1/4 cup + 1 eetlepel lichte bruine suiker
snufje zout
3 grote eidooiers
1 eetlepel maizena
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
50 gram pure chocolade (gesmolten)
1 = 1/2 cup slagroom
24 chocolade wafelkoekjes
Bereiden:
Vet een bakblik in met doorsnee 20 cm
Bekleed het met huishoudfolie en laat de uiteinde`s over het blik hangen
Maal de kastanjes in een keukenmachine
Doe ze in een pan met de melk, 3 eetlepels suiker, melk en het zout
Zet op halfhoog vuur en onder af en toe roeren aan de kook
Mix de eidooiers met de maizena en 2 eetlepels suiker
Giet onder voortdurend roeren het warme kastanje mengsel erbij
Doe weer terug in de pan en op halfhoog vuur verwarmen tot het dik is geworden (ca 2 minuten)
Doe weer terug in de schaal en mix de vanille extract en de boter erdoor
Klop voor ca 5 minuten tot het mengsel kouder is geworden
Roer de helft van het mengsel door de gesmolten chocolade
Klop 1 cup slagroom op tot zachte pieken
Gebruik een rubberen spatel en "vouw" de helft van de slagroom door het kastanje mengsel zonder chocolade
En de andere helft door het kastanje mengsel met chocolade
Giet de kastanjemousse in het bakblik met huishoudfolie
Bedek het met de chocolade wafeltjes
schep nu de kastanjemousse met chocolade erop
strijk glad en leg de overgebleven wafeltjes erop
Vouw de overhangende folie over de cake heen
Zet het in de vriezer voor een nacht
Haal het folie los van de bovenkant van de cake
Leg er een bord op en draai het bord met bakblik om
Haal het bakblik van de cake af en haal het huishoudfolie eraf
Klop de overgebleven slagroom en bedek de bovenkant van de cake hiermee
Garneer met wat geschaafde chocolade
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten