Pastasalade met Mosselen
Dat je mosselen alleen kunt eten als de r in de maand is is allang achterhaalt
En dat je buiten het mosselpannetje ook andere mosselrecepten met mosselen kunt maken
is zeker het uitproberen waard.
Ik heb een tijd terug een klein receptenboekje (glossy) gekregen
En er staan 9 heerlijke mosselrecepten in
Deze is er 1 van
Kijk ook eens op de mosselsite....
Onderaan staat de link
Klik er op en laat je verleiden om weer eens mosselen te eten.
Ingrediënten:
250 gram spaghetti
1 kilo gekookte mosselen
1/2 komkommer
2 tomaten
1 stengel bleekselderij
4 à 6 basilicumblaadjes
4 eetlepel olijfolie
2 eetlepel wittewijnazijn
1 eetlepel mayonaise
peper en zout
1 eetlepel kappertjes
1/2 zak rucolasla
Bereiden:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel ze onder koud water af.
Haal de gekookte mosselen uit de schelp en laat er een aantal in de schelp voor garnering.
Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de basilicum in fijne reepjes.
Meng alle groenten en de basilicum met de pasta.
Breng op smaak met olijfolie en azijn.
Voeg de mayonaise en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep als laatste de mosselen en de rucola erdoor.
Serveer de salade in een schaal en garneer met de mosselen in de schelp.
Haal de gekookte mosselen uit de schelp en laat er een aantal in de schelp voor garnering.
Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de basilicum in fijne reepjes.
Meng alle groenten en de basilicum met de pasta.
Breng op smaak met olijfolie en azijn.
Voeg de mayonaise en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep als laatste de mosselen en de rucola erdoor.
Serveer de salade in een schaal en garneer met de mosselen in de schelp.
Bron: www.mosselen.nl
0 reacties:
Een reactie posten