KASTANJE CHAMPIGNON SOEP
Soep....daar kun je me voor roepen
En lekker nu het kouder word
Deze herfstige soep is heel apart door de tamme kastanjes
1 pond verse kastanjes
200 gram champignons 100 gram shiitake paddestoelen
2 eetlepels ongezouten boter
1 eetlepel extra virgin olijfolie
Zout & Peper
1 klein uitje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gehalveerd)
takjes verse tijm
6 cups kippenbouillon
2 cups water
1/2 cup room
Pof de kastanjes en verwijder de dop.
(klik HIER voor uitleg van het pellen van tamme kastanjes)
Hak de champignons en houd 2 paddestoelen apart van elke soort.
Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie in een pan
Doe de gehakte paddestoelen erbij
Zout en peper toevoegen
Laat de paddestoelen even bakken tot ze bruin word, af en toe roeren (5 minuten)
Voeg uien, knoflook en tijm toe
Bak dit tot de uien glazig worden (8 minuten)
Voeg de kastanjes toe (hou 4 kastanjes apart)
Kook dit ca 5 minuten
Voeg de bouillon en water toe en laat aan de kook komen
Zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen
Doe de soep in een blender (kleine opening open en theedoek erover)
En draai tot de soep een iets dikke zachte vloeistof (ca 1 minuut)
Giet door een zeef en doe weer in de pan
Breng op smaak met zout en peper
Laat de soep weer zachtjes heet worden en giet de room erbij
Haal van het vuur
Smelt een lepel boter in een koeken pan
Snij de 4 kastanjes en 4 paddestoeltjes in plakjes
Bak ze even in de boter tot ze bruin zijn (3 a 4 minuten)
Serveer de soep in kommen of een bord
Garneer met de gebakken paddestoeltjes en kastanjes en de tijmblaadjes
Bron: Martha Stewart
2 reacties:
This sounds tasty! I just posted a mushroom soup last week, but I don't think I could get my husband to eat chestnuts!
I'll put your link in my sidebar. Thanks for adding mine.
KAT
Thanks Kat for adding my bloggie in your sidebar
Een reactie posten