Brusselse Spruitjes
Ik heb spruitjes altijd lekker gevonden...
Als kind al....terwijl mijn broertjes er een gruwelijke hekel aan hadden
Heerlijk vond ik het
Nu werd er vroeger bij ons thuis niet over eten gezeurd
Je moest je bord leeg eten en daarmee uit
En je bleef ook zitten tot je bord leeg was (al werd het half 10)
Kun je je voorstellen...eten koud, jus gestold,wij in tranen
En als je zei dat lust ik niet....kreeg je een schepje extra.
We leerden alles te eten zonder gezeur
Tuurlijk hadden we onze hoi`s en bah`s onder de groentes
Mijn moeder kon goed koken en maakte van niets iets
Maar postelein gruw ik nog steeds van
Ik kook het ook niet....(ook nooit gedaan)
Als kind al....terwijl mijn broertjes er een gruwelijke hekel aan hadden
Heerlijk vond ik het
Nu werd er vroeger bij ons thuis niet over eten gezeurd
Je moest je bord leeg eten en daarmee uit
En je bleef ook zitten tot je bord leeg was (al werd het half 10)
Kun je je voorstellen...eten koud, jus gestold,wij in tranen
En als je zei dat lust ik niet....kreeg je een schepje extra.
We leerden alles te eten zonder gezeur
Tuurlijk hadden we onze hoi`s en bah`s onder de groentes
Mijn moeder kon goed koken en maakte van niets iets
Maar postelein gruw ik nog steeds van
Ik kook het ook niet....(ook nooit gedaan)
Mijn kids hebben het thuis nooit gegeten
Wel bij anderen...maar die vinden het ook niks
(dus geen trauma dat ze het thuis niet kregen voorgeschoteld)
Maar spruitjes en andijvie...ooo wat lekker
Andijvie met een knapperig speklapje
En spruitjes met aardappelpuree...
Vandaar dat deze versie van spruitjes me ook heel erg lekker leek
Wat uitgeprobeerd moest worden
Zal het zeker vaker zo eten.
Maar spruitjes en andijvie...ooo wat lekker
Andijvie met een knapperig speklapje
En spruitjes met aardappelpuree...
Vandaar dat deze versie van spruitjes me ook heel erg lekker leek
Wat uitgeprobeerd moest worden
Zal het zeker vaker zo eten.
Ingredienten:
750 gram spruitjes
1 grote knoflookteen (geperst)
1 theelepel gedroogde dragon
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel olie
Zout & Peper
1 grote knoflookteen (geperst)
1 theelepel gedroogde dragon
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel olie
Zout & Peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Maak de spruitjes schoon, was ze en halveer ze
Doe ze in een kom met de andere ingredienten
Hussel alles goed door
Schep de spruitjes op een bakblik en spreid ze erover uit
Bak ze voor 20 minuten in de oven,halverwege even husselen
Als de spruitjes bruin worden op de hoeken zijn ze gaar
Haal ze uit de oven en doe ze in een schaal
Serveer direkt.
Maak de spruitjes schoon, was ze en halveer ze
Doe ze in een kom met de andere ingredienten
Hussel alles goed door
Schep de spruitjes op een bakblik en spreid ze erover uit
Bak ze voor 20 minuten in de oven,halverwege even husselen
Als de spruitjes bruin worden op de hoeken zijn ze gaar
Haal ze uit de oven en doe ze in een schaal
Serveer direkt.
2 reacties:
I love them too! I usually stir-fry mine with a little nutmeg and lemon juice. Yours sound delicious too!
Whe like them too.
Is winter vegetable nr 1 here.
Een reactie posten