Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Simpel Flatbread



Simple Flatbread

Brood bakken....Ik vind het prachtig als je dat kan.
Ik vind het moeilijk,
Ik heb dus een broodbakmachine aangeschaft.
Dan moest het volgens mij lukken
Maarrr...ik heb hem enige keren gebruikt
En volgens mij doe ik toch iets fout want het valt altijd tegen...
Dus ik heb het opgegeven
Maar nu kwam ik dit recept tegen op het blog van Connie (Whisks and Whimpsy)
En toen dacht ik...dat moet ik toch ook kunnen
Het ziet er zo makkelijk uit....
Dus ik ga het weer proberen en wie weet.........
Als het me lukt dat ik weer eens gewoon brood probeer
Maar dan niet in de BM.

Ingredienten:

3 1/2 cups bloem + voor te kneden
2 theelepels instant gist
1 theelepel zeezout
1 1/2 cups warm water 
2 eetlepels olijfolie +voor insmeren
Zout &peper

Bereiden

Mix in een kom de bloem, gist en voeg het warme water toe en 1 eetlepel olijfolie
mix tot de droge ingredienten de natte ingredienten heeft geabsorbeerd
Zet nu de deeghaken op de mixer
Mix op halve kracht het deeg 5 minuten door
Bebloem het werkvlak en stort het deeg erop uit
Kneed nu met bebloemde handen het deeg tot het een elastische bal is geworden,
en terugspringt als je erop drukt.



Is het deeg nog erg plakkerig doe er dan nog klein beetje bloem bij (niet teveel)
Smeer een kom in met olie en leg de deegbal erin
Draai de bal rond in de kom zodat het goed geolied is
Dek de kom af met huishoudfolie en laat op een warme plaats ca 45 minuten rusten
Het deeg is nu verdubbeld in volume
Verwarm de oven voor op 240 graden
Haal het deeg uit de kom en stomp er op
Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er bollen van
Leg ze op een bakblik en bedek met huishoudfolie
Laat 10 minuten rusten
smeer een bakblik in met olie
Neem 2 bollen en maak ze plat en rek ze uit
Leg ze op het geoliede bakblik en smeer ze in met olijfolie
Besprenkel met zout en peper
En bak ze in het midden van de oven voor 10 a 15 minuten tot ze goudbruin zijn
Herhaal met de andere 2 bollen



TIP:Ook goed te bakken op een pizzasteen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten