Simple Flatbread
Brood bakken....Ik vind het prachtig als je dat kan.
Ik vind het moeilijk,
Ik heb dus een broodbakmachine aangeschaft.
Dan moest het volgens mij lukken
Maarrr...ik heb hem enige keren gebruikt
En volgens mij doe ik toch iets fout want het valt altijd tegen...
Dus ik heb het opgegeven
Maar nu kwam ik dit recept tegen op het blog van Connie (Whisks and Whimpsy)
En toen dacht ik...dat moet ik toch ook kunnen
Het ziet er zo makkelijk uit....
Dus ik ga het weer proberen en wie weet.........
Als het me lukt dat ik weer eens gewoon brood probeer
Maar dan niet in de BM.
Ingredienten:
3 1/2 cups bloem + voor te kneden
2 theelepels instant gist 1 theelepel zeezout
1 1/2 cups warm water
2 eetlepels olijfolie +voor insmeren
Zout &peper
Bereiden
Mix in een kom de bloem, gist en voeg het warme water toe en 1 eetlepel olijfolie
mix tot de droge ingredienten de natte ingredienten heeft geabsorbeerdZet nu de deeghaken op de mixer
Mix op halve kracht het deeg 5 minuten door
Bebloem het werkvlak en stort het deeg erop uit
Kneed nu met bebloemde handen het deeg tot het een elastische bal is geworden,
en terugspringt als je erop drukt.
Smeer een kom in met olie en leg de deegbal erin
Draai de bal rond in de kom zodat het goed geolied is
Dek de kom af met huishoudfolie en laat op een warme plaats ca 45 minuten rusten
Het deeg is nu verdubbeld in volume
Verwarm de oven voor op 240 graden
Haal het deeg uit de kom en stomp er op
Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er bollen van
Leg ze op een bakblik en bedek met huishoudfolie
Laat 10 minuten rusten
smeer een bakblik in met olie
Neem 2 bollen en maak ze plat en rek ze uit
Leg ze op het geoliede bakblik en smeer ze in met olijfolie
Besprenkel met zout en peper
En bak ze in het midden van de oven voor 10 a 15 minuten tot ze goudbruin zijn
Herhaal met de andere 2 bollen
TIP:Ook goed te bakken op een pizzasteen
Bron:Whisks and Whimpsy
0 reacties:
Een reactie posten