Firecracker Garnalen met Zoete Chili Saus
Een garnalensnack waar je geen nee tegen zegt
Ik kwam het recept al een paar keer tegen op internet
De marinade verschilde hier en daar
deze heb ik eruit gepikt,
Leek me wel lekker pittig
Dus smullen maar :-)
Ingredienten:
25 grote garnalen (schoongemaakt en ingesneden zodat ze recht zijn)
15 velletjes voor loempias of wontons (toko)
olie om te frituren
Marinade:
1 theelepel knoflook (gehakt)
1/2 theelepel gemberwortel (geraspt)
1/2 theelepel sesamolie
2 eetlepels chilisaus (zoet)
1 eetlepel vissaus
1 theelepel maizena
Bereiden:
In een kommetje 1 eetlepel maizena
1/4 cup water
Roer goed door elkaar en zet even opzij
Doe de ingredienten voor de marinade in een kom
Roer goed door elkaar en doe de garnalen erin
Laat ze 20 minuten marineren
Droog de garnalen met keukenrol
Neem een loempia of wontonvelletje en snij ze diagonaal door
Snij de garnaal in zodat je hem recht kunt buigen
Neem het velletje deeg voor je en leg de garnaal erop
Vouw de garnaal in het deeglapje en laat het staartje uitsteken
"Plak" de rand dicht met het maizenapapje
Frituur in hete olie voor ca 3 minuten
Tot de Firecracker goudbruin is
Serveer met zoete chilisaus
Bron: Steamy Kitchen
Foto`s: Internet
1 reacties:
Daar zeg ik zeker geen nee tegen! dank je wel voor de foto's, leuk om duidelijk de vouwmethode te zien.
Een reactie posten